2021-04-27 79 views
去完南豐紗廠,因為架車泊係荃灣廣場,就係附近食餐飯。荃灣廣場對面呢間日本野,男朋友話有幾間分店,睇樣OK就試下佢。餐廳唔大,應該得20個位,今次就坐吧台,睇住廚師整壽司,整灸燒個時真心香😌由於太餓,都叫左好多野。🥢日本真蠔 $58一隻有塊黑板寫住當日有咩新鮮推薦,蠔痴既我地揀左真蠔。睇相都見到大大隻又飽滿,夾埋蘿蔔蓉、柚子醋汁同蔥,一擺入口就雙眼發光,好想encore !!!🥢明太子雞翼 $42炸得好脆,但明太子同我預期有出入,中間個餡料有啲似丸類既質地,實實地。🥢火炙魚生丼 $158有燒嘅海膽、鰈魚、三文魚、帶子、蟹柳,都幾足料,欣賞佢個醋飯,質地做得好好,調味適中。🥢特上三色丼 $178望唔望到佢pat海膽!海膽鮮甜,mix埋三文魚籽同吞拿魚蓉食,只可以話「大滿足」!🥢牛油果鰻魚反卷 $68一客四件。味道ok,不過我地鐘意熟少少既牛油果,食落融融地仲正。同埋放係壽司面,夾時好易跌牛油果😂😂😂😂🥢辣酒煮廣島蠔 $78諗返起,酒味咁古惑,試佢唔出。一碗有7-8隻蠔,湯底帶味噌味,辣度相當輕微,我爭住食浸到入曬味既蘿蔔。如果冬天,飲住呢個熱辣辣嘅湯,應該超正!🥢蟹肉蟹羔壽司 $20🥢赤蝦

餐廳唔大,應該得20個位,今次就坐吧台,睇住廚師壽司,整灸燒個時真心香😌由於太餓,都叫左好多野。

🥢日本真蠔 $58一隻

🥢辣酒煮廣島蠔 $78

🥢蟹肉蟹羔壽司 $20
🥢赤蝦壽司 $24
🥢油甘魚壽司 $18
為食想試埋壽司,留意返以上係單件價錢,可以一件件揀。蟹肉蟹羔勁夾,唔洗多講。赤蝦同油甘魚都好夠新鮮。飽到傻都要食😂

🍽總結
水準比一般連鎖日本野好,食材食得出新鮮,真蠔必食!埋單走時先發現好似係🟡,加分😌。