🐈✨✨✨✨✨✨✨💛🍽️ 丼瀛 JCITY @jcitykt📍觀塘駿業街56號中海日升中心1樓B號舖 #觀塘eatmeow好 #九龍eatmeow好平時都會喺駿業街搵食,今晚見到呢間丼瀛,門口隻戴罩麵包超人好可愛 !! 💛 咁啱晚飯時間又想食日本嘢就入去試吓( ´▽`)佢地近排做緊優惠like 個ig就有優惠券可以用 👍🏻 呢頭都好多Office,好推介大家公司放lunch/放工過嚟食個飯,性價比幾高 !! 🔥👨🏻‍🍳🤳🏻原條日本空運飛機魚刺身 $188 ❤️‍🔥呢個刺身上枱好靚,成個擺設咁~魚頭連魚身卷成一個圈中間係切好咗嘅生魚片,另外用生魚片切咗一幅好似大鵬展翅咁嘅大雀,仲有用生魚片卷成嘅玫瑰花球,就咁數都見到條肉多肉🤤 我有時都幾鍾意由餐廳決定上咩魚,可以試到啲平時一定唔會嗌嘅刺身🐟呢款魚肉新鮮,佢哋嘅師傅每一片魚肉都切得幾剔透,入口有魚肉刺身肉感,唔係入口即溶嘅質地但係另一種好食😆 佢地會特別整個酸汁+蘿蔔蓉+日本蔥嘅調味醬料,點刺身清清地又開胃🤤我個人幾欣賞呢個刺身,一嚟擺盤真係好靚✨,二嚟口感味道岩我口味😋👨🏻‍🍳🤳🏻魚湯加配烏冬我地差唔多食曬啲嘢食嘅時候以為佢哋上漏咗個湯,原
🐈✨✨✨✨✨✨✨💛
🍽️ 丼瀛 JCITY @jcitykt

咁啱晚飯時間又想食日本嘢就入去試吓( ´▽`)

👨🏻‍🍳🤳🏻原條日本空運飛機魚刺身 $188 ❤️‍🔥

湯加烏冬

👨🏻‍🍳🤳🏻魚湯加配烏冬
我地差唔多食曬啲嘢食嘅時候以為佢哋上漏咗個湯,原來佢哋會拎返個魚翅新嘅魚頭湯餘生去煲湯,加$50可以要埋個烏冬~ 幾鍾意,佢哋會用盡條魚嘅每一個部份 🤍
搬咗出嚟好少人煲湯🥲 個魚湯好香魚味,烏冬同菜嘅份量夠2個人食👍🏻

👨🏻‍🍳🤳🏻冷製溫室蕃茄豆腐沙律配芝麻醬
份量好大,個芝麻醬另上,可以按個人口味睇吓落幾多😋 豆腐大大塊,蕃茄又係厚切🍅🤤

唐揚炸雞

👨🏻‍🍳🤳🏻唐揚炸雞 ❤️‍🔥
佢會係我食過嘅唐揚炸雞top 1/2!! 😳
炸雞大舊,雞肉好嫩滑,有雞油香,重點係炸粉真係岩岩好,crispy得嚟完全唔厚粉,調味好食( ´▽`) 超級推薦啊 ❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥

忌廉芝士鰻魚卷

👨🏻‍🍳🤳🏻忌廉芝士鰻魚卷(4件)
要嗌翻啲主食所以食埋呢個忌廉芝士鰻魚卷~ 唔會太滯,芝士幾好食😛

茶碗蒸

👨🏻‍🍳🤳🏻茶碗蒸
幾香蛋味,而且煮得好滑溜,入面仲有菇、雞肉同埋🍥(又唔記得佢叫咩😂)食完好想再食多碗~

呢到地方闊落,啲侍應態度都幾好,問吓佢哋啲食材都回答得好詳細✨
香港地嘅好食黃店好值得bookmark💛✨❤️‍🔥,大家去開觀塘行街/ 去工廈玩/ 翻放工都可以嚟試下 !! 佢哋外賣仲有折扣添😳😍

#觀塘 #觀塘日本菜 #觀塘抵食 #觀塘壽司 #日本餐廳 #觀塘餐廳推介 #觀塘好去處 #九龍餐廳推介 #九龍好去處 #牛頭角 #牛頭角餐廳 #牛頭角日本菜
Type of Meal
Dinner