2023-01-30 924 views
要預備定年三十晚的餸菜,所以今日非常忙碌唔得閒煮飯,於是兩小提議食burger,我話M記我唔食㗎,佢哋話喺虹橋有間漢堡包店非常好味,於是試吓貓毛位於青棉徑好勝大廈地下,喺Tplus對面轉角位,雖然有點隱蔽,但位置開揚,對出是一個公園仔,舖位雖小只提供外賣,但在對出有片空地擺放着兩張小枱,亦可供堂食店舖營業時間由16:00~03:00,啱晒夜貓一族,而且仲可以whatsapp落單,唔使嚟到要等叫咗兩個套餐外賣拎走,包括:丼丼肥牛漢堡跟薯條及凍伯爵奶茶朱古力;另一個喺貓霸漢堡跟薯餅及可樂丼丼肥牛漢堡麵包經過烘烤,做到外脆內軟,唔會太乾,配上120g嘅手打牛肉漢堡、肥牛同將軍醬超好味,牛肉漢堡超厚,食得出是手打不是用機攪碎,因為肉質有𡁻口,而且富肉汁,不是機攪的軟綿無口感貓霸漢堡個包超大個,要一口咬晒真喺有難度,要同亞女share嚟食;有兩塊重量級的牛肉漢堡加上一片經過煎烤的菠蘿配搭蜜糖芥末醬十分滋味跟餐選配咗薯條及薯餅各一試吓,味道不錯,炸得金黃脆口其中一個套餐加$14轉配伯爵奶茶朱古力,朱古力味道香濃,相對茶味無咁突出,但飲落香甜順滑不帶澀味

丼丼肥牛漢堡

貓霸漢堡

跟餐選配咗薯條及薯餅各一試吓,味道不錯,炸得金黃脆口

2023-01-20
TakeAway