2022-12-05
唔好睇呢間小店只係茶餐廳既外表,一睇佢個menu真係會嚇親😂大大話話有超過1️⃣0️⃣0️⃣款口味既肉餅選擇😂😂😂🐷馬拉盞翠玉瓜吊片煎肉餅飯 因為第一次食,食完之前完全想像唔到翠玉瓜係點樣可以同肉餅撈埋😂原來肉餅始終係主角,翠玉瓜同吊片都係切得好碎咁混入肉餅😲肉餅肉質真係冇得輸,睇返餐牌先知原來用左新鮮豬肉🐷即叫即煎,外面煎得好香口,咬落啲肉汁都出晒黎,啖啖肉,唔會似出面果啲實的的既口感😍呢次揀左馬拉盞味令到肉餅勁香,唔辣但超惹味😍🐏土耳奇風味羊肉卷因為同行朋友唔太餓,驚食唔落面咁大塊既肉餅😂就叫左呢個羊肉卷試試,真心有驚喜😲😲羊肉調味唔算太濃,好怕食到成口都係調味粉果陣味,都仲食到羊肉味,卷中有生菜🥬蕃茄🍅口感幾清新!🐷麻辣豬耳拌粉皮呢碟都比想像中好食!😍豬耳正常發揮,份量都唔少,粉皮係我最愛爽口果隻質地!😍比較得意既係粉皮係切成圓片,初時想放豬耳同青瓜係中間夾住食,但因為塊皮太彈,會自動彈開😂最後都係乖乖地一塊塊食🙈🙈好耐冇一間餐廳入到翻兜之選,呢間真係想下次再黎食😆六重芝士肉餅同芒果肉餅都好想試下😍
🐷馬拉盞翠玉瓜吊片煎肉餅飯
原來肉餅始終係主角,翠玉瓜同吊片都係切得好碎咁混入肉餅😲
呢次揀左馬拉盞味令到肉餅勁香,唔辣但超惹味😍
🐏土耳奇風味羊肉卷
🐷麻辣豬耳拌粉皮