在香港人繁忙既一天~終於到左放飯既時候了~每次經過Megabox餃子駅都比食物圖片吸引住😍 但每次都因價錢太貴而卻步🙈 今日把心一橫決定要買返公司試下💪🏻 好奇妙 , 入到店面迎面而來係一個侍應 , 大家都係講廣東話但我聽唔明佢講咩 , 土生土長的我決定進修一下自己既母語 , 最後揀左蟹粉餃/三拼餐/牛肉餃 , 買完之後拎住個外賣走路帶風回到寫字樓 , 看到同事們羨慕嘅眼神 , 我不禁冷笑左一下😌心急的我~事不宜遲 , 立即打開外賣盒 , 準備好好享受一下美食 , 一打開好似聞唔到咩香味 , 唔緊要!可能係我個鼻既功能壞左!我夾起一隻餃子 , 放入口中~咬落去個一瞬間 , 忍唔住大叫左一聲 : 哇!!!! 震撼左全公司同事 , 大家眼光都集中係我身上 , 此刻既我猶如身處於舞台中間 , 相熟同事問左我一句:咩事?! 我同佢講: 有驚喜啊! $101蚊9隻既味道可以媲美灣仔碼頭啊!好感動 , 以後想食灣仔碼頭唔洗出去買 , 去餃子駅就有得食啦🥳
在香港人繁忙既一天~終於到左放飯既時候了~

TakeAway