2023-11-27
今次又係放工同埋同事一齊去食飯🙈其中一個同事喺社交媒體網站見到呢間執咗一排嘅意大利餐廳重開..而且做晒宣傳🫢本身睇到佢個Testing Menu價錢好吸引$298 pp🙈所以諗住試一試食之前大家喺OpenRice諗住睇定有乜嘢揀..點知睇到有待改善嗰個post已經想縮沙🫠🥹但因為即日搵唔到食啲乜嘢🤡所以大家放工一齊去搏一搏我哋book咗五人枱💀但比我想像中差嘅係🥲間鋪咁大..但佢居然係一張四人枱加一張唔啱size嘅枱仔俾我哋🤡等我哋一邊坐3人另一邊坐2人🫠(四人枱本身唔係大嘅情況..大家坐得勁逼夾)🤡問佢有冇得轉枱但佢話冇因為full晒(而且佢到8:00要我哋交枱🧐因為有下一場Booking)🤨但我食嘅時候見到就算多人極都未去到Full House🙂至於食物方面🙂$298一個人dinner testing menu都唔會要求太高由於我哋五個人😃所以主菜每樣都叫一款至於頭盤😌我哋刪走咗豪華意式佳餚拼盤同肉丸頭盤:雜菜湯: 聽人講過話好好味…只能說係頭盤中稍為多少少功夫嘅一個,但未至於好味火腿蜜瓜: 冇諗過佢蜜瓜係切薄片(透明咁濟)可能預早準備定..所以冇完全冇汁勁乾小牛肉片: 唔係靭..
今次又係放工同埋同事一齊去食飯🙈
由於我哋五個人😃所以主菜每樣都叫一款
至於頭盤😌我哋刪走咗豪華意式佳餚拼盤同肉丸
頭盤:
小牛肉片: 唔係靭..但冇乜肉味..唔係好記得自己食過啲乜咁🤡
水牛芝士: 係最正常嘅一個..
至於主菜方面:
肉醬千層麵: 呢個係好味嘅..冇諗過佢有少少辣🙈全晚最好味嘅嘢
卡邦尼黑松露意粉: 松露味唔濃🤡個汁感覺有啲似海鮮闊條麵咁🙈
百萬富翁意大利粉: 蕃茄味勁淡..你會覺得佢似冇落調味咁
牛柳: 冇煎香嘅味道🫢而且唔夠淋又冇乜肉香味
鱸魚: 知道佢係魚🥲但一啲鮮味都冇
最後甜品
Tiramisu: 可能真係做到好傳統嘅效果(我屋企僅餘嘅物資去做…但本人未食過)
外婆蛋糕: 食完大家一致認為係檸檬夾心餅嘅味道👅
蘋果批: 冇肉桂味🫠🫠