2021-11-05
約咗班朋友食飯,咁啱其中兩公婆住附近,問佢哋幫襯過未,佢哋話成日行過都唔知食乜,未幫襯過喎,咁就一班人一齊試吓啦。第 2 次就同中學朋友嚟食飯,訂咗杏汁豬肺湯,叫化雞,炆班翅,個湯淨係湯渣都一大碟,仲要係好食嘅,叫化雞好足料,炆班翅食到豐富嘅骨膠原 🤣🤣🤣第 3 次同返第 1 次班朋友再 encore, 今次就有備而來,訂咗杏汁豬肺湯,太爺雞同一條星班,個湯仍然咁好味,太爺雞好香煙燻味,條魚呢就大到嚇死人,焗魚腸都香口。第 4 次臨打風前,由於約咗好耐但天氣唔好唔知會唔會改期,於是就唔敢訂食物,去到侍應姐姐話有澳洲藍龍蝦,我哋就聽話叫咗上湯伊麵底,再加砵酒焗蠔,味菜鵝腸同金銀蛋炒菜,個龍蝦絕對無介紹錯,非常爽口,啲麵都入味,焗蠔中規中矩,鵝腸好大碟食唔晒。可以幫襯 4 次都未厭,可想而知呢間嘢幾好味呢 🤣🤣🤣😋😋😋
杏汁豬肺湯湯渣
太爺雞