2018-03-14
前兩日同朋友食飯,朋友book左呢間試下,入去睇餐牌都覺得好好食,兩個人叫左兩個餐,第一個系爆盛慢燒牛肉丼是此店的招牌飯,首先是滿滿的鮮嫩牛肉,牛肉的量多到驚人,吃的時候還要小心D將牛肉分開兩份先得,否則隨時可能令牛肉滑出碗。當然啦,量永遠唔夠質吸引人,牛肉D熟嫩度恰到好處,你可以好明顯見到牛肉唔系燒得太熟,入口感覺好爽口。加上店內的獨特醬汁,唔會比口感過膩。如此分量足夠的牛肉飯,食客們簡直是欲罷不能。另一份系原隻龍蝦盛丼。如圖所見,真系成隻龍蝦擺響上面!單單是視覺上的衝擊感就已經好震撼啦!而且店家仲好細心,將龍蝦肉都剔除出來,方便食客。配合龍蝦肉送飯,簡直系尚級享受。蝦肉的鮮美度都好正,Q彈爽滑,好有嚼勁。其次可以根據個人口感,試下芥辣,都系唔錯的選擇。