2015-06-02
媽咪係元朗人以前細個返元朗好似返鄉下咁遠依家有西鐵就真係方便左好多差不多每個星期都返元朗social媽咪同friend飲完茶吹完水之後就返歸煮飯我就緊係約老公撐枱腳老公今次揀早晨前菜點了牛油果蕃茄蝦沙律 65蝦肉很新鮮彈牙,伴碟的牛油果好香好滑,蕃茄已打成他他 XD酸酸地甜甜地,清新開胃而且口感一流!黑松露菌汁扒帶子配炒雜菌 110帶子好大粒,又腍又有口感,雜菌吸收了濃郁的黑松露汁,我們連碎都想食埋。炸魷魚圈配他他汁 $70香口的小食,魷魚預早有調過味的,少少辣的加上彈芽魷魚圈,他他汁也做得不錯~homemade pasta白酒香草汁煮蜆配番茄意大利青瓜自家製鮮奶闊麵 158巴馬芝士焗, 烤安格斯西冷牛扒配燒薯扒雜菜 205我下次還是會再點這個的主菜!少有食到用芝士焗既牛扒,呢個烹調十分特別!肉質柔嫩,肉汁多,連平時不太愛吃牛的老公,看到也心動!食到最後比較空檔,大廚親身出來交流一下心得,仲出品了飯後甜品。雜莓汁松子仁蜜糖芭菲,68和很不一樣的 tiramisu 68topping 有好多colorful berry~很美很美!dressing 很驚喜的是拿破崙酥皮片~very art
以前細個返元朗好似返鄉下咁遠
依家有西鐵就真係方便左好多
差不多每個星期都返元朗social
媽咪同friend飲完茶吹完水之後就返歸煮飯
我就緊係約老公撐枱腳
老公今次揀早晨
前菜點了牛油果蕃茄蝦沙律 65 蝦肉很新鮮彈牙,
伴碟的牛油果好香好滑,
蕃茄已打成他他 XD
酸酸地甜甜地,
清新開胃而且口感一流! 黑松露菌汁扒帶子配炒雜菌 110 帶子好大粒,
又腍又有口感,
雜菌吸收了濃郁的黑松露汁,
我們連碎都想食埋。 炸魷魚圈配他他汁 $70
香口的小食,
魷魚預早有調過味的,
少少辣的加上彈芽魷魚圈,
他他汁也做得不錯~ homemade pasta
白酒香草汁煮蜆配番茄意大利青瓜自家製鮮奶闊麵 158 巴馬芝士焗, 烤安格斯西冷牛扒配燒薯扒雜菜 205 我下次還是會再點這個的主菜! 少有食到用芝士焗既牛扒,
呢個烹調十分特別! 肉質柔嫩,
肉汁多,
連平時不太愛吃牛的老公,
看到也心動! 食到最後比較空檔,
大廚親身出來交流一下心得,
仲出品了飯後甜品。
雜莓汁松子仁蜜糖芭菲,68 和很不一樣的 tiramisu 68
dressing 很驚喜的是拿破崙酥皮片~
very artistic 呢!
甜味適中,一點也不會膩,
最正係有點點威士忌酒味,
招牌甜品無得輸! 老公話鍾意小店服務細心
環境舒適食物味道正宗