2021-11-25
朋友請我睇Mirror六子演唱會,喺一票難求嘅情況之下竟然有人請,所以都諗住請佢食返幾餐飯先。第一炮就揀咗喺佢屋企附近嘅Marco’s Oyster Bar & Grill,幾年前都有試過喺佐敦食過Lunch,都覺得幾好味。所以知道大角咀有就嚟試吓。一嚟就即刻叫咗D生蠔食吓先。揀咗三款口味,包括:- 美國Pacific Rock 半打- 法國St. Vaash 兩隻- 法國Four Season兩隻味道我就比較鍾情Four Season海水味較濃。然後就叫咗個湯,湯係牛肝菌忌廉湯,超濃郁嘅牛肝菌味道,啱哂我口味。隨後上個意粉之前,可以睇到佢哋煮意粉嘅過程,有得睇有得食,意粉係卡邦尼,用咗原個大嘅芝士煮溶加落意粉到一齊煮,食落嘅味道同平時食嘅卡邦尼意粉真係好大分別,芝士味好濃,值得一試!怕朋友唔飽,就另外點多個芝士火鍋,配料包括麵包、薯仔同埋車厘茄。第一次食芝士火鍋配車厘茄,估唔到兩個味道配合埋又幾夾。最後上埋個心太軟甜品,呢餐超滿足。
一嚟就即刻叫咗D生蠔食吓先。揀咗三款口味,包括:
- 美國Pacific Rock 半打
- 法國St. Vaash 兩隻
- 法國Four Season兩隻
味道我就比較鍾情Four Season海水味較濃。
最後上埋個心太軟甜品,呢餐超滿足。