2021-09-27
約左朋友tea同一d同樣好鐘意去靚cafe打卡嘅fd去呢d餐廳食野係好正嘅😆首先好鍾意啲五顏六色嘅嘢然後佢成間Cafe係用粉紅色同花做主題簡直少女心爆發😍👉🏻Pink Pitaya Bowl($78)個底係用火龍果同Yogurt打成嘅奶昔上面有藍莓、士多啤梨、火龍果、椰子片同埋瓜子仁侍應話呢個係冰底,即係用Frozen左嘅生果打成勁色彩繽紛,影相一流個Yogurt底酸酸甜甜同啲生果一齊食好夾👍🏻👉🏻Blue Rose Cake($88)鮮藍色嘅cream超好味面頭有食用花瓣同金箔成件事好靚呀嚟呢度必食👍🏻👉🏻Mojito Kombucha($78)冇酒精嘅Mojito主要係薄荷葉同梳打水味道好fresh 係食蛋糕嘅好配搭👍🏻👉🏻Beauty Smoothies($78)粉紅控必點面頭有彩藍色拉花同粉紅色撞埋一齊超靚杯底有啲黑奇亞籽感覺健康d😆不過如果配蛋糕會有啲漏我哋打電話book位嘅時候有專登request呢個梳化corner位第一呢個位係成間餐廳最值得打卡嘅位第二冇咁容易影到其他人😆最正係我哋由三點坐到六點幾都冇人趕😂三五知己嚟呢度可以有排傾人均先至百幾蚊中環呢間係新開嘅分店堅尼地
首先好鍾意啲五顏六色嘅嘢
然後佢成間Cafe係用粉紅色同花做主題
簡直少女心爆發😍
👉🏻Pink Pitaya Bowl($78)
個底係用火龍果同Yogurt打成嘅奶昔
上面有藍莓、士多啤梨、火龍果、椰子片同埋瓜子仁
侍應話呢個係冰底,即係用Frozen左嘅生果打成
勁色彩繽紛,影相一流
個Yogurt底酸酸甜甜同啲生果一齊食好夾👍🏻
👉🏻Blue Rose Cake($88)
鮮藍色嘅cream超好味
面頭有食用花瓣同金箔
成件事好靚呀
嚟呢度必食👍🏻
👉🏻Mojito Kombucha($78)
冇酒精嘅Mojito
主要係薄荷葉同梳打水
味道好fresh
係食蛋糕嘅好配搭👍🏻
👉🏻Beauty Smoothies($78)
粉紅控必點
堅尼地城同埋尖沙咀都有分店
去OpenRice睇過每間餐廳裝修都唔一樣
各有特色
下次有機會去第二間再試下先
📍 Infiniti C (南豐大廈) (中環)
中環德輔道中173號南豐大廈地下G03號舖
繼續睇我寫更多真實食評記得like and share多多支持啦❤️
環境⭐️⭐️⭐️⭐️
食物⭐️⭐️⭐️⭐️
服務⭐️⭐️⭐️🌟
性價比⭐️⭐️⭐️🌟
🌟= 半粒星
#hkig #hkgirl #hkeat #hkfood #hkffoodies #foodstagram #hkfoodblogs #foodphotography #hkfoodlover #hkfoodblogger #lifestyle #hklife #follow #centralcake #wanchaifood #centralcafe #openricehk #foodiedap #eatwithdap #香港美食 #香港美食指南 #中環cafe #打卡cafe #生酮蛋糕 #香港美食日記 #香港餐廳介紹 #香港食評 #香港吃貨 #食評分享 #真實食評