2018-11-25
今日約左一位好耐冇見既朋友,而佢剛好今日係尖沙咀做完義工,所以決定搵佢聚一聚。剛剛喺美麗華行左一陣,佢又黎到啦,就諗住去諾士佛臺搵食😋,搵到呢間Spice🤗搭𨋢2樓就到,一出門見到門口啲燈💡好靚🥰由於我地早上去,晚飯時間都未開始😂所以去到間餐廳都冇咩客人,店員亦都仲準備緊。不過店員都十分nice,照樣安排位置比我地坐低,同埋都話睇完menu可照落order,佢地叫廚房ready👍🏼由於朋友唔太舒服,唔飲得酒精飲品,而我就叫左杯Virgin Mojito🍹,呢度似係中東式既餐廳,所以佢menu有唔少羊肉、pita bread等等菜式。可惜我唔食羊,朋友又唔食得咖哩粉,咁好彩佢亦都有好多大路食物,好彩pizza意粉等等🤗最尾我地揀左lasagna同一個細既pepperoni Pizza🍕佢地個餐單設計得唔錯,原因係會解釋果份食物有咩配料,我尤其鍾意pizza有兩個size可以揀,貼心既設計同服務🥰坐左一陣佢地準備好晚市就開埋音樂,成個restaurant bar既感覺出哂,氣氛好好,而且呢度啲裝修好靚,我地仲見有一兩間廂房,有幾個靚女佈置緊,佢地應該包左廂房開private party!
坐左一陣佢地準備好晚市就開埋音樂,成個restaurant bar既感覺出哂,氣氛好好,而且呢度啲裝修好靚,我地仲見有一兩間廂房,有幾個靚女佈置緊,佢地應該包左廂房開private party! 呢度攪生日會呀咁都唔錯😀
話說期間有位店員姐姐見朋友用左張餐巾索一索鼻,就立即主動比多幾張紙巾我地,呢個行為值得讚。
等左5分鐘左右lasagna 已到左 -味道唔錯,個面既芝士🧀焗得好香,睇得出係自家製,而唔係製成品,因為食過其他餐廳或酒吧既都係製成品,所以D皮都好硬,而呢個唔會😋肉醬🐮亦都好多,好juicy同埋撈到個味好好啊!旁邊仲有少少沙律菜🥬中和返味道👍🏼
Pizza🍕再等多陣都到了,雖然叫個細size 佢都有10吋,所以都好大份、足夠3-4人食!佢地整既係厚批,未食拎上手已經好熱,食落好軟熟😍辣肉腸既比例剛好,芝士又係好香,而且pizza面既芝士好似冇lasagna面咁濃味,同pizza好夾!😉不過pizza唔適宜放太耐,因為凍左會硬左會冇咁好味😂
最後我地都係食剩幾塊pizza,太大份了,店員都好細心有問我地覺得食物點呀,見到我地都停哂就主動問我地駛唔駛幫忙包起食剩既pizza😌👍🏼服務態度一流!而且樓上舖空間感大好多,坐得舒服,以後再來附近飲野食野都會考慮黎呢度😉