2021-09-23
跟睇戲好友走到荔枝角 D2 Place 2期睇戲,他建議去 D2 Place 2期3樓的 <金鳳大餐廳> 食晚餐! 跟他睇戲前晚餐,他多數帶我到美食廣場,就算我請他睇戲,並不代表他會請我食飯!所以,他竟然建議去 <金鳳大餐廳>, 我都覺得好驚喜! 這餐又是 AA 的!我們先到先等位,當日他在長沙灣返工,先到戲院買戲票後,到餐廳等位,當時 6:15,不用等位!不過,每位食客入座前,先要走到收銀位有部量體溫機,用手量度體溫!忌廉汁燴比目魚飯 $84我們要睇 7:00 場,最緊要上得快食得快!忌廉汁淡淡地,勝在夠汁撈飯,飯份量都足夠我的食量! 比目魚質感軟身,帶有些少魚骨!整體不過不失!美式雜扒餐 $110這裡的鐵板餐好出名,之所以他要點一份來滿足自己吧!雜扒餐陣容鼎盛,包括:牛扒、豬扒、雞中翼、腸仔、火腿及薯條!對他來說絕對物超所值啦!凍檸水朋友的鐵板餐包括:餐湯、餐包及餐飲,他讓我叫飲品。我叫熱檸水,卻送來凍檸水;由於時間關係,就算了吧!幸好!朋友叫我把冰粒加到他杯水,變成少冰的凍檸水!
忌廉汁燴比目魚飯 $84
我們要睇 7:00 場,最緊要上得快食得快!
這裡的鐵板餐好出名,之所以他要點一份來滿足自己吧!
對他來說絕對物超所值啦!
朋友的鐵板餐包括:餐湯、餐包及餐飲,他讓我叫飲品。