2018-11-20 96 views
因為買咗飛喺淘大新開嘅戲院睇八點鐘場,臨急臨忙未諗到去邊度食,就索性喺戲院隔離嘅呢間冰室到食完飯先,其中一個吸引我哋嘅地方就係呢度嘅嘢食係可以帶入戲院嘅,所以我哋即使食唔晒,都可以打包拎埋入戲院一路睇戲一路食呢度嘅嘢食款式同一般冰室大同小異,價錢亦都好實惠,不過有個特色就係佢哋主打十字牌鮮奶,好多嘢食例如炒蛋,或者係好多嘢飲都會用到十字牌鮮奶叫完嘢食之後我哋就坐低慢慢等佢哋準備我叫咗個吉列豬扒拉麵,豬扒啱啱炸起好香脆,而且亦都唔會話太肥另外仲有一個豬扒湯意粉,配埋黑松露炒蛋同多士。炒蛋除咗加入左黑松露令到佢嘅味道好吸引之外,仲用咗十字牌鮮奶黎炒,所以好香滑飲品有忌廉溝鮮奶,因為真係自己溝出嚟所以可以控制鮮奶同埋忌廉嘅份量,我哋落嘅鮮奶份量比較多,所以感受到好濃郁嘅奶味另外兩杯嘢飲分別係朱古力奶昔同埋美祿山,美祿山嘅鮮奶味會重少少,因為佢主要係鮮奶再加啲美祿粉係面,而朱古力奶昔嘅朱古力味同埋奶味就一半一半話晒之後都要去睇戲當然唔少得帶幾款小食走啦,我哋揀咗呢幾款嘅味道都OK,薯條本身調味唔太重所以要配埋黑松露蛋黃醬先好食,而椒鹽燒賣帶有小小辣味,炸鮮奶嘅味道就偏甜,但係依然食得出嗰種香濃
叫完嘢食之後我哋就坐低慢慢等佢哋準備
話晒之後都要去睇戲當然唔少得帶幾款小食走啦,我哋揀咗呢幾款嘅味道都OK,薯條本身調味唔太重所以要配埋黑松露蛋黃醬先好食,而椒鹽燒賣帶有小小辣味,炸鮮奶嘅味道就偏甜,但係依然食得出嗰種香濃嘅鮮奶味