2017-01-11 70 views
今晚徐生請去時代睇戲~伴諜同盟~ 咁既然徐生請我睇戲,咁當然我就負責請食飯啦~ 睇戲之前,我地見到前女僕咖啡店變左小桃~ 咁既然有新店仲要咁近時代,二話不說,大家一致決定去試下~ 我地埋單三百四十幾蚊~ 想知我地食啲乜?就事不宜遲去相介紹下啦~首先黎既係野飲~ 我既係熱檸水,佢既係奶茶~ 奶茶奶味濃~ 比例約7奶3茶。是日餐湯係紅湯,好足料~好多薯仔粒~仲有啲紅蘿蔔粒,洋蔥粒~蕃茄味濃,一路飲湯一路食到啖啖薯仔~好味~是日沙律,係吞拿魚長通粉,長通粉軟硬恰到好處!完全唔會粉答答!吞拿魚加沙律醬配粟米~令人停唔到口! 蒜蓉包,蒜香味濃,勁酥脆!蜜汁雞翼~ 甜甜地,又係會食完想再食~ 雞翼愛好者必點!至於蝦餅,上台時仲係熱辣辣架好多朋友都知我最鍾意就係食薯條! 所以~肉醬薯條係成餐飯入面我最期待既~徐生都知我最鍾意食薯條,特登留多啲比我食~ 果然無令我失望!香脆既薯片配上佢地秘制肉醬汁,令人一再回味~ 蕃茄意粉~食得出佢地既蕃茄意粉係真材實料~蕃茄蓉加上紅椒青椒黃椒洋蔥而成!雖然無加肉,但係唔會話無味!可想而知佢地既汁醬係用幾多材料去熬制,至可以做出如此鮮甜~ 連咀刁既徐生都話唔錯~直得一
今晚徐生請去時代睇戲~伴諜同盟~
咁既然徐生請我睇戲,咁當然我就負責請食飯啦~

蜜汁雞翼~ 甜甜地,又係會食完想再食~ 雞翼愛好者必點!

至於蝦餅,上台時仲係熱辣辣架

直得一提既係呢間店既野,我地食完無話口渴!可想而知佢地真係真材實料,以客人健康為首~天然唔落味精!呢個真係值得一讚!

另外一提,待應哥哥服務好好人好nice~ 佢話下次有機會再黎既話,叫我地一定要試下佢地既醬燒豬肋骨,係佢地得獎招牌名菜!
佢介紹完之後,搞到我心思思想聽日再黎試下~哈哈~