2008-05-17 8 views
我同男友慶祝生日,一早BOOK左R66,因為朋友極力推介個景好得。上開飯網見咁多人話麻麻,我就帶住即管睇下咩環境既情況下去食晚餐自助餐。我買了旦糕俾餐廳幫我地切餅,切餅費50蚊,OK啦!正常消費,侍應都好有禮貌,好親切。我比男友早十五分鐘到,我先上去放低個CAKE...我想叫我幫我KEEP埋份禮物一次過送俾男友,但佢地就話冇咁既服務,OK啦!都合理既。咁我唯有早點入場,一早放左個大公仔0係張凳度,等男友一黎到見到個公仔都好開心。其實唔可以唔提我一入到去見到個景,就覺得乜都值,就算冇乜野食都抵。真係超正,我提議大家最好早點去,可以睇到好靚既日落,日落後又睇到好靚既燈火通明既香港。好喇,至於野食方面,可以講既係選擇唔太多,但絶對唔叫過份少,但真係好似一個食客咁講,一開波D野係未熱既,將會越食越熱,可能0係廚房爐頭反而冇出面個保暖盤咁熱?定係特色呢?不過我覺得野食都幾OK,冇野可以講得上好好味,但都冇野係難食既!食物質素叫做合格啦。最搞笑係出旦糕既時候!佢地冇隊BAND,會幫每一枱點唱,但我等緊旦糕時,BAND己去左我地左邊同右邊枱唱生日歌,原來真係個個都係黎慶祝生日架!不過,佢地只係免費點唱,我地就有俾錢買個切餅SERVICE,佢最後先黎我地度唱,但男友都好開心,好SURPRISE...總括黎講,我對今次生日FUNCTION 好滿意!(正日生日0個位會有半價架)