2016-01-14 472 views
油尖旺區越來越多樓上cafe/西餐廳,據聞amour地方大之餘又有飛鏢玩,仲可以揀室內燒烤或者室內用餐,加埋大電視可以睇波,今天就拜會一下看個究竟 一入門口已經見到兩部鏢機,仲幾新淨添 室內環境寬敞,檯至檯之間唔會太逼,椅子舒適,最正係有大電視供客人睇波!燈光亦很柔和 不得不提餐廳設有室外燒烤場!用的是石油氣bbq爐,一樣提供超大電視,開party或者相約朋友睇波吹水很有氣氛 餐廳有dinner set, BBQ set提供,但我們今晚不想食粉面飯,所以一於散叫 先上一客芝士焗釀牛肝菌,一上菜已經聞到煙肉芝士的香氣 想不到焗過的菇一點也不乾,兼且一切開便有濃濃的菇汁流出,濃味煙肉芝士跟菇很配不油膩!正 牛油蒜香雞翼,蒜香味好濃,而且外皮香脆,雞翼有肉汁,牛油香噴噴,三個人分六隻似乎不夠喉 輕食橙香元貝- 上菜聞到淡淡橙味,賣相尚算精緻,元貝以牛油煎香再加橙汁,底下以薯蓉墊底固定。橙汁味不算突出,反而牛油味好香,群邊帶脆, 薯容吸收帶子鮮味令層次更豐富 主菜來了!香草煎封羊-我們點了七成熟,外表沒有想像討好,仲以為煮得老了!但一切落去發覺肉質鬆軟兼且真係煎封了肉汁。羊架不氈,肉質鮮
一入門口已經見到兩部鏢機,仲幾新淨添
芝士焗釀牛肝菇
先上一客芝士焗釀牛肝菌,一上菜已經聞到煙肉芝士的香氣
牛油蒜香雞翼
輕食橙香元貝

香草煎封羊
主菜來了!香草煎封羊-我們點了七成熟,外表沒有想像討好,仲以為煮得老了!但一切落去發覺肉質鬆軟兼且真係煎封了肉汁。羊架不氈,肉質鮮嫩多汁,兼用刀叉食太拘謹直程可以用手拎住黎食!順帶一提伴菜的薯蓉也不錯
Mojito
最後點了杯Mojito... 最怕cocktail只是虛有其名而並沒有或者只含很少的酒精成分。這裡的mojito飲得出是真材實料,而且青檸與薄荷葉味道比例剛好。當然,飲酒睇波的地方cocktail也應該有相當質素!

食物環境不俗,尤其適合與一班朋友聚會或者happy hour!有機會也想試試室外bbq
2016-01-14
牛油蒜香雞翼