2015-12-10
一年前,有個朋友在銅鑼灣vela hotel工作,嗰時佢推介我同女朋友去食佢哋酒店的西班牙餐廳,食過一次都覺得幾好味,於是乎就想同女朋友再一次去食呢間西班牙餐廳,點知原來佢已經變咗一間酒吧。咁既然一場黎到,咁就試吓呢間酒吧啲酒同美食啦!呢間吧環境都算開揚,最緊要梗係有波睇啊。雖然果晚冇直播賽事,播緊車仔同熱刺場波,但總算又比我發掘到多一個同爸打睇波嘅好地方!黎到bar就一定要飲啤酒la, 個店員首先介紹左我飲一隻Samuel Adams 既IPA, 飲緊個時候望下menu先知原來依度有好多手工啤酒,有成二百幾款咁多,個Menu真係花多眼亂!女朋友肚餓,所以叫咗嘢食先!飲啤酒就梗係搵啲嘢送酒啦,所以我叫左啲串燒同埋芝士黑松露薯條($78)。串燒我叫左個黑椒煙鴨胸($48), 牛肋骨($38),大紅腸($38)同牛舌($38)。啲串燒燒得啱啱好,冇過到火候,加左啲香料,幾香口吓!飲完杯IPA, 就梗係要試吓啲手工啤酒。叫咗支華花,支酒好有花嘅香味,感覺好清新好易入口!食完啲串燒,都係唔夠飽,同女朋友叫咗一個夏威夷pizza。個pizza一般般,冇乜特色,都係志在用嚟填飽個肚。呢間bar睇波
呢間bar睇波都幾好,啲店員都好熱情,下次叫埋啲巴打一齊來先!
Samuel Adams IPA
夏威夷pizza
芝士黑松露薯條
串燒 - 牛肋骨,大紅腸
串燒 - 黑椒煙鴨胸