2017-11-13 121 views
行到去朗豪坊,發覺有唔少嘢食,有一排冇嚟過,好多餐廳都變咗。見到呢間唔使等位,餐牌上面嘅相又幾吸引,就一於試吓。原本以為望落去啲嘢平平哋,但係望真啲原來一個套餐都要$70以上。冇計啦,依家出街食飯乜嘢都貴。我自己唔係好肚餓,諗住叫一個$48嘅蛋糕套餐,有一舊精選蛋糕同埋一杯野飲,特飲加$10。價錢都好合理呀,點知行到埋收銀,先至話冇晒餐牌上面啲靚蛋糕,剩低show出嚟嗰啲細細個cupcake....連望都唔想望多一眼,絕對唔會食啦!因此,我只係飲咗一杯菊花茶。陪左朋友食晚飯,佢哋分別叫咗:炸雞飯盒套餐(大約70幾蚊)炸雞係幾好食嘅,即炸外脆內軟,有肉汁。啲飯就硬啲,唔係珍珠米。飯盒裏面有一舊炸薯餅同埋一篤凍嘅薯蓉(幾難食下)。除咗炸雞之外,其他野都好一般。炸雞三文治拼薯條餐(大約$80)套餐有一份三文治拼薯條,一份細細的沙律同埋一杯嘢飲。佢塊包唔係一般嘅方包,係丹麥酥麵包,我見佢出面散賣兩塊都要20幾蚊(其他麵包舖當然唔使咁貴啦)。相比起個飯,呢份三文治比較好食,唯一係啲薯條太燶,應該係炸定嘅,硬掘掘。認真黎講,其實用80幾蚊食嘅嘢同麥當勞一個脆辣雞腿包餐差唔多,我就真係覺得唔係幾值囉

陪左朋友食晚飯,佢哋分別叫咗:

炸雞飯盒套餐(大約70幾蚊)

炸雞三文治拼薯條餐(大約$80)

認真黎講,其實用80幾蚊食嘅嘢同麥當勞一個脆辣雞腿包餐差唔多,我就真係覺得唔係幾值囉。地方又唔係好坐,唔好諗有乜嘢服務添啦。我應該唔會返轉頭