2021-07-01
今日成3:00先食lunch黎到可以食下午茶 估唔到佢下午茶選擇非常多有點心(腸粉 珍珠雞 炸兩)有粥 有湯粉米線 菜飯等不過我最後都冇叫下午茶🙈反而叫咗個知味定食 因為好似好正向前包前菜 主食 飯 菜 甜品 飲品我要小城沙薑雞 配菜飯 ($78)揀好之後可以掃QR code自動送單入廚房 幾方便不過我依個餐就等耐啲 大概15分鐘賣相好掂 直頭同相一樣1️⃣前菜:酸白蘿蔔紅蘿蔔🥕 非常開胃2️⃣菜:蠔油生菜 相對清淡 非油炒而係烚 但係生菜少少清脆 蠔油亦夠味 唔錯3️⃣主食:沙薑雞 醬油同雞分開 雞分量啱啱好 有皮有骨 底放咗大豆芽菜 好味 仲吸咗啲雞油好入味🐓雞幾滑 又香雞油味 只係肉比較少 原先已經有啲花雕醉雞味反而我覺得唔點沙薑汁已經好夠味 否則太鹹 加上個汁其實主要油黎4️⃣飯:菜飯有成大碗 可惜味道麻麻 雖然叫菜飯 但係冇乜白菜 食落都唔覺有菜 之後有肉 不過全部豬腩肉咁 全部肥膏🤭個飯本身又冇乜味 但係似炒飯咁油膩 飯質亦好一般 所以有啲失望5️⃣甜品:煎堆仔 兩粒炸過嘅午糕咁 外皮非常香脆 金黃色 入面就糯米 煙韌口感 都幾好食嘅6️⃣檸水:正常味道 糖漿另上 可以自己調味🍋-味道方面都可以
黎到可以食下午茶 估唔到佢下午茶選擇非常多
有點心(腸粉 珍珠雞 炸兩)有粥 有湯粉米線 菜飯等
不過我最後都冇叫下午茶🙈
反而叫咗個知味定食 因為好似好正
向前包前菜 主食 飯 菜 甜品 飲品
我要小城沙薑雞 配菜飯 ($78)
揀好之後可以掃QR code自動送單入廚房 幾方便
6️⃣檸水:正常味道 糖漿另上 可以自己調味🍋
味道方面都可以 係幾有風味嘅 比較濃味啲
服務都唔錯 啲姐姐有禮貌 忙都會應客人要求
環境可以 原來舖唔細 枱之間有適當距離
CP值高 份量足 我個餐好豐富 屋企人叫嘅自由雙拼下午茶都好大份👍🏻