2021-07-18
今晚帶男友來食西餐,因為呢度有石燒牛扒,仲有無限量添沙律、湯、日本米飯,牛扒選擇多,價錢吸引,仲有意粉、pizza 餐,性價比高。位置唔算熱鬧地點,所以唔使等位,亦都可以慢慢食野傾計,適合同朋友或情侶來,服務貼心又勤快,會介紹餐廳牛扒同飲品類。無限量的食物,可自行添加,每次用新碗,較乾淨衞生,值得一讚。另外,都提供牛、雞、豬的醬汁,味道幾夾肉類。餐飲我地揀左+$12 茶/咖啡,冰檸茶唔會好甜,茶味夠,幾好飲。菜絲沙律好清爽,口感爽脆,加芝麻醬好香,食完都解膩。當日餐湯係忌廉湯,有煙肉同粟米粒,口感creamy好溫熱,味道剛好唔過咸,質感唔會好杰,幾滑身。美國IBP 牛隔肌 $180/300g主角黎啦,石熱牛扒上枱,傳來牛肉香味,好誘人。牛隔肌較多紋理,所以用刀切開都要注意,逆紋切可見排列整齊分佈平均的油花,肉質一層層好靚,咬落更顯肉感。牛扒味道濃郁,也很多肉汁,加少少鹽食出原味,沾牛肉醬汁味道更提升。煙鴨胸蒜香白酒意粉 $88鴨胸份量夠多,肉質嫩腍,味道香而不膩,配搭蒜香十足的意粉,加上洋蔥粒提香,意粉亦炒得乾身帶香,保留彈牙口感。
菜絲沙律好清爽,口感爽脆,加芝麻醬好香,食完都解膩。
美國IBP 牛隔肌 $180/300g
煙鴨胸蒜香白酒意粉 $88