天氣咁熱☀️真係會想行到邊都買一杯凍飲🥤或者食杯雪糕~~🍦那天行經南山村聽聞果度有間平民版的雪糕屋~🍦🍦🍦又抵食又多款當然要去試下啦~~😚嘩~~如果有選擇困難症就真係要諗一諗自己想食咩啦~~🤔🤔🤔因為佢有成20幾、30幾款雪糕味道有經典好味,好似朱古力、芒果、士多啤梨、菠蘿、曲奇等亦都有好多特別口味,好似益力多、柚子dd咁~咁多款七彩色的雪糕~~🌈真係睇到心大心細~~😝😝😝最後我地選左雙球cone (嵐山豆腐味 + 香蕉味)一個球大概$6咋~~好抵食~~🎉🎉🎉cone又有分普通同珍寶筒差幾蚊到~就有一個大大的雪糕筒啦~雪糕筒是好香脆的~~不會淋淋的~😚豆腐味雪糕不是超強烈的豆腐味反而是淡淡的豆腐味,淡淡的甜味~好清爽不甜膩~~非常適合夏天吃~~🤤香蕉味雪糕真係好蕉~~🍌🍌🍌🍌哈哈哈哈~~除左咁形容,真係唔識點形容好~~佢裡面有香蕉粒粒的~~😆😆😆味道頗順滑~~不像是化學混出來味道~~不過食d個雪糕有個技巧就係要快🤣🤣🤣真係唔可以慢慢嘆因為當你食緊第一個第二個又溶化了😶😶😶所以要與時間競賽咁消滅佢地啦~~😌P.S.南山村是我公公住開的地方以前常常來懷念一班老表一齊在南山村玩的日子💕這間雪糕
天氣咁熱☀️

如果有選擇困難症
就真係要諗一諗自己想食咩啦~~🤔🤔🤔
因為
佢有成20幾、30幾款雪糕味道
有經典好味,好似朱古力、芒果、士多啤梨、菠蘿、曲奇等
亦都有好多特別口味,好似益力多、柚子dd咁~
咁多款
七彩色的雪糕~~🌈
真係睇到心大心細~~😝😝😝

最後
我地選左雙球cone (嵐山豆腐味 + 香蕉味)
一個球大概$6咋~~好抵食~~🎉🎉🎉
cone又有分普通同珍寶筒
差幾蚊到~就有一個大大的雪糕筒啦~
雪糕筒是好香脆的~~不會淋淋的~😚

豆腐味雪糕不是超強烈的豆腐味
反而是淡淡的豆腐味,淡淡的甜味~
好清爽不甜膩~~非常適合夏天吃~~🤤

香蕉味雪糕真係好蕉~~🍌🍌🍌🍌
哈哈哈哈~~
除左咁形容,真係唔識點形容好~~
佢裡面有香蕉粒粒的~~😆😆😆
味道頗順滑~~
不像是化學混出來味道~~

不過
食d個雪糕有個技巧