第一次搭馬鐵去石門搵friend食飯,原來石門環境都唔錯,周圍都幾多食市,連酒吧都有,住呢度都幾方便朋友帶左我去一間佢好鐘意嘅酒吧,就係呢間Golem Craft Beer喇!一去到門口,係落地玻璃望入去已經好心心眼喇!好大間呀!一入到去,晚市時段都幾多人,酒吧內除左有bar枱之外,仲有坐得舒服嘅卡位俾客人選擇。我地除左飲酒傾計之外,都想食埋晚餐,所以就揀左坐卡位喇每枱都會有一個小蠟燭🕯️好浪漫呀而且地方闊落的關係,就算好多客人都唔會坐得好逼,傾計又唔會好嘈,真係好舒服酒吧內仲有大電視,下次可約埋一大班朋友黎睇波添呢間酒吧的酒類非常多,draft beer的種類都好多,真係花多眼亂呀最後我地揀左2號同8號No.2 Gwei.lo american ipa入口有果香味的啤酒完全沒有苦味易入口好快就飲完一杯要加碼No.8 Pineapple sour milk ipa入口即有菠蘿的果香比起之前果杯更易入口尾段會飲到帶微酸的口感好有層次食物的種類都好多,我地點左主菜同小食,飲啤酒配小食簡直係絕配美式燒烤豬仔骨份量超大豬仔骨比起平時出去食的長1倍燒完後肉質仍非常嫩滑BBQ醬份量恰到好處唔會搶走豬

一去到門口,係落地玻璃望入去已經好心心眼喇!好大間呀!

每枱都會有一個小蠟燭🕯️
好浪漫呀

酒吧內仲有大電視,下次可約埋一大班朋友黎睇波添

最後我地揀左2號同8號

燒完後肉質仍非常嫩滑
BBQ醬份量恰到好處
唔會搶走豬仔骨本身的味道

而且仲配上薯條
性價比真的好高啊!

唐揚雞塊

炸魚和薯條份量各佔一半
炸魚的粉漿很薄很薄
炸後很脆
每口都食到魚肉

整體來說,這間酒吧真的又大又舒服,食物同啤酒的質素都很高,真的要多些來探朋友囉

2018-11-24
$250 (Dinner)
Gwei.lo  american  ipa
Pineapple  sour  milk  ipa