2019-03-14 62 views
第一次去到石門,驚訝地發現呢度有好多餐廳,花多眼亂,最後揀了這間西餐廳,餐廳裝修開掦,清新簡潔,以綠色為主的佈置感覺柔和。可能因為是平日,所以不算繁忙,唔需要等位。揀咗張半圓形卡位坐,位置寬躺舒服,侍應服務勤快!估唔到呢一間西餐廳都有生蠔食,因為我本身唔係太鍾意食生蠔所以冇叫到,晚上有set dinner 及單點,set dinner 會比較抵食,可以以優惠價加配小食或飲品,生蠔愛好者可以加$48 有兩隻生蠔。叫咗個set dinner 軟殼蟹明太子意粉($108)及單點左原隻去骨燒春雞($178)。軟殼蟹明太子意粉:軟殼蟹炸得比較腍,但意粉個醬汁味道適中及creamy,good food presentation。原隻去骨燒春雞: 燒春雞份量略為少了一點,平時叫燒春雞都會擔心雞肉比較乾,好彩呢一隻還能保留肉汁在內,但可惜gravy及雞外層偏鹹了。

軟殼蟹明太子意粉

燒原隻去骨美國野春雞
$150 (Dinner)
軟殼蟹明太子意粉