第一次嚟到石門,係馬鐵側邊嘅京瑞廣場附近搵食先,商場似主要做街坊生意,冇乜大型連鎖店。呢間隱世西式小cafe,空間偏細有少少迫🤏🏻,大約只有七八張枱,我哋去到都坐滿哂人,仲有人企喺出面等外賣,雖然裝修冇乜特別,不過我哋本身麻麻地打卡影相,所以比起出面啲貴價cafe,寧願真係食一啲用心好食嘅餐廳食物都係傳統西餐,有餐湯、沙律、漢堡、意粉、意大利飯、薄餅、羊架、牛扒同小食甜品等。雖然價錢好平民,但絕對唔係劣食,本身見到門口其貌不揚以為都係普通野,但呢度嘅食物質素好有水準有驚喜,份量亦都非常足料,服務好,咁抵食性價比咁高嘅餐廳仲係💛,好值得再嚟試吓其他菜式,梗係要支持❣️_➤蒜香白酒大蜆意粉 Alle Vongole🍝$88擺盤幾靚,五隻大蜆圍住碟邊,每隻都好大隻,食落肉質飽滿,好鮮甜唔腥,而且無食到沙。意大利粉份量都幾多,軟硬適中,帶蒜香味,唔會好乾身或者太油膩,推介👍🏻➤卡邦尼意粉 Carbonara🍝$68份量好足,尤其係啲配料,煙肉蘑菇多到食完啲意粉仲淨左好多喺度,個白汁又係好多而且都幾creamy,食落濃稠唔膩,但略嫌忌廉味較重,唔係好食到蛋黃味➤蜜糖單邊雞翼 Honey chick

_
➤蒜香白酒大蜆意粉 Alle Vongole🍝$88
蒜香白酒大蜆意粉

➤卡邦尼意粉 Carbonara🍝$68
卡邦尼意粉

➤蜜糖單邊雞翼 Honey chicken wings🍯🐔$48
本身想叫水牛城雞翼,可惜個日賣晒,雖然係好普通嘅蜜糖雞翼,但真係想講整得好好食,肌肉熊食到停唔到口,表面淋左超多蜜糖,但唔會好甜膩,肌肉熊鐘意到用薯條點淨底啲蜜糖食,入面都醃得非常惹味,表皮食落微脆,內裏嫩有肉汁,而且剪開做單骨雞翼食落好入味之餘,仲好方便
蜜糖單邊雞翼

➤黑松露薯條 French fries with black truffle🍟$48
熱辣辣新鮮炸起,香脆粗身,份量多到食唔晒,每條薯條都灑上黑松露碎,唔係得面頭先有架,就咁食都已經夠味,仲配黑松露沙律醬,點住嚟食就冇咁膩
黑松露薯條

_