見到好多人圍觀我都趁熱鬧行過去望一望先🤓原來係一間小店食,有鍋盔、乳酪方塊、烤蕃薯同奶昔😍🔸羊肉鍋盔 $45🔸鮮肉鍋盔 $40好奇咩係鍋盔🤔 問一問鍋盔既由來,原來係同諸葛亮有關的,之後成為左民間小食~鍋盔係即叫即做,店主將個麵團壓扁再放入個鍋度烤,好佩服店主嘅熱情❤️‍🔥 因為個鍋係好高溫的♨️都可以用手將餅放入個鍋度👍🏻真心勁呀~餅面有好多黑白芝麻,一咬好酥脆又香口,餅底好簿身又大塊😆 餡料惹味~🔸厚切乳酪方塊 $40/10粒有10幾款既味道選擇,例如有原味、紅絨芝士🧀、玫瑰x火龍果 、水蜜桃、奇異果🥝、朱古力、藍莓🫐等….乳酪方塊每粒都係厚切的,好精緻乳酪都好濃😍 而原味乳酪方塊仲好得意係麻雀🀄️圖案😝🔸開心果牛油果乳酪奶昔 $44牛油果乳酪奶昔係用整個牛油果🥑打出黎,面頭佈滿曬牛油果😍 飲每一啖都充滿了開心果粒粒同牛油果🤤
見到好多人圍觀我都趁熱鬧行過去望一望先🤓
原來係一間小店食,有鍋盔、乳酪方塊、烤蕃薯同奶昔😍

🔸羊肉鍋盔 $45
🔸鮮肉鍋盔 $40