拍拖日~ 梗係要食好啲!今次揀咗銅鑼灣嘅Mini Friday~ 响銅鑼灣廣場二期,地鐵站一出行幾步就到~ 好方便~Menu選擇都好多,有散叫又有set dinner, 都係2百零蚊有交易,區內嚟講真係好經濟實惠~一坐低就送上墨西哥脆片同埋點醬~我一早梗係上嚟做定功課啦~ 幾大都落咗最吸睛嘅 芒果黑松露鮮蝦沙律 同埋 火焰脆燒德國咸豬手, 另外仲叫咗一個 香烤美式BBQ豬肋骨,另外叫咗 水牛城雞翼 仲有我為佢而嚟嘅 時代抗翼 - 黃到金雞翼💛好快就上咗跟餐嘅 沙律 同 南瓜忌廉湯沙律菜都好新鮮啊~ 仲有爆珠珠~~ 好正呀!!!然後再嚟嘅,就係 芒果黑松露鮮蝦沙律👍🏻👍🏻👍🏻 座住响冰,咁夢幻咁上枱,唔係間間餐廳做到㗎~ 仲有呀~ 冰底賣晒就冇,記得一坐低就order咗先呀知冇!食完沙律就到小食喇~ 先嚟嘅,係時代抗翼 - 黃同金雞翼香脆嘅雞翼由咸蛋黃包住,每一啖都充滿住咸香酥脆!當然唔小得佢嘅好朋友,水牛城雞翼啦~ 一碟有6隻,我為咗影相靚啲,強生將黃到金雞翼放咗落去🤣老公話好似前年去美國出trip時食嘅口味呀👍🏻👍🏻食完前菜,就到主菜(嚟到呢一刻,我地已經飽咗7成。。。。。。痴線㗎前

响銅鑼灣廣場二期,地鐵站一出行幾步就到~ 好方便~

一坐低就送上墨西哥脆片同埋點醬~

仲有我為佢而嚟嘅 時代抗翼 - 黃到金雞翼💛

好快就上咗跟餐嘅 沙律 同 南瓜忌廉湯
沙律菜都好新鮮啊~ 仲有爆珠珠~~ 好正呀!!!

食完沙律就到小食喇~ 先嚟嘅,係時代抗翼 - 黃同金雞翼
香脆嘅雞翼由咸蛋黃包住,每一啖都充滿住咸香酥脆!

當然唔小得佢嘅好朋友,水牛城雞翼啦~

一碟有6隻,我為咗影相靚啲,強生將黃到金雞翼放咗落去🤣
老公話好似前年去美國出trip時食嘅口味呀👍🏻👍🏻

食完前菜,就到主菜(嚟到呢一刻,我地已經飽咗7成。。。。。。痴線㗎前菜同小食嘅嘅份量都咁慷慨)
先上枱嘅,係我揀嘅火焰脆燒德國咸豬手
火焰脆燒德國咸豬手

上枱後淋啲酒落去,再即場點火🤩🤩🤩正到爆呀~~
影完相之後,侍應哥哥就拎返入廚房,切好先再上枱~

我想講,佢個皮係脆到食薯片咁樣!!!!!!!!我都算食得多德國咸豬手,但薄脆到呢個程度,真係第一次!!!(我地食唔晒打包咗半隻走,第二晚氣炸返,同堂食一樣咁脆!)

做乜要pack走半隻豬手?因為我地仲有份香烤美式BBQ豬肋骨嚟緊呀🤣
咪睇佢好似好細份咁,厚肉到爆!!!!!而且bbq汁有好香嘅煙薰味,睇得出廚師較個醬嘅功力👍🏻👍🏻而且火喉都控制得好好,成件ribs都好juicy, 唔會乾真真硬柴柴👍🏻👍🏻

最後我地跟餐要咗甜品(加$1咋唔係唔食呀?)同埋一杯熱咖啡~

臨走之前,記得去門口打吓咭呀~~ 520~ 13~14💛
2021-05-28
$310 (Dinner)
火焰脆燒德國咸豬手