2020-11-27 1329 views
雖然疫症反覆無常,但做好個人措施,依然可以係香港到訪郊外之地。呢日就去到梅窩碼頭旁邊既一間西式小店The kitchen. 店內位置不多,但去到都唔洗等位,剛好有張二人枱,坐喺餐廳出面。餐廳仲養咗隻黑色小狗,狗仔好乖,靜靜地係餐廳或者門口出面,完全唔會影響食客。我哋叫咗一份Parma ham pizza, 黎到真係比佢size嚇親,超大份而且淡淡芝士,一啲都無手軟。飲品方面叫左兩杯凍咖啡,咖啡香濃幼滑,亦回甘,水準之上。另外當日亦叫左三文魚沙律,four cheese omelette。三文魚沙律 三文魚有三至四塊,醬汁清新。Four cheese omelette 餐廳係將芝士放喺雞蛋上面,唔係用雞蛋包住,可以清晰分得出雞蛋上既四種芝士,可以逐款享用。

Parma  ham  pizza

飲品方面叫左兩杯凍咖啡,咖啡香濃幼滑,亦回甘,水準之上。

三文魚沙律 三文魚有三至四塊,醬汁清新。

Type of Meal
Lunch