2019-08-31 109 views
一直都聽過天水圍既千葉鳥好好食,但就未去食過,夜晚同朋友想近近地醫肚,所以就去試下,門口都會寫住好多時令推介,內裡裝修有好多日本壁畫充滿日本風。坐低見到張紙有好多美食選擇,除左壽司、刺,都有好多串燒、日本菜和火鍋選擇,揀緊野食個陣就有服務員過黎推介今日限定既南非鮑魚拼盤刺身$208,本身好抗拒,因為去日本食既飽魚刺身我覺得好硬好爽,但職員話呢款係磯煮南非鮑魚配個特別醬汁,口彈彈牙,而且係L size,另外會有其他時令刺身,咁見岩岩新鮮送到又係限定海鮮,所以我地就點左一份,果然鮑魚真係好新鮮好淋身好甜,而且其他刺身都好好味,職員無介紹錯,下次可以再試佢地其他時令海鮮!另外點左火炙三文魚腩壽司,壽司飯不會太大舊,可以一啖放入口,充滿魚油香。北海道鮮帶子牛油燒好juicy!一啲都唔乾身!仲有檸檬調味,突出帶子鮮味。鹽燒厚切牛舌心燒得好香而且不un,不乾身,好爽口!我地都叫左個豚肉泡菜鍋份量好多,好多蔬菜和豚肉鋪滿係個鍋上面,豚肉味好濃,泡茶湯底香辣惹味,我地連湯都飲埋。千葉鳥係天水圍性價比高既餐廳,高質素之選

另外點左火炙三文魚腩壽司壽司飯不會太大舊,可以一啖放入口,充滿魚油香。

鹽燒厚切牛舌心燒得好香而且不un,不乾身,好爽口!

千葉鳥係天水圍性價比高既餐廳,高質素之選