2010-01-25
無意中發現呢間小店, 入面有我鍾意食的意大利飯及意粉, 價錢竟然祇是3x-4x之間, 抱住不防一試的心態同男友試了一個南瓜汁燒雞意大利飯餐, 另外一個忌廉汁闊麵, 有幾種唔同的餐選擇, 有主菜加餐飲, 另外有主菜加餐飲加小食再加甜品, 我們要了一個ab餐及一個abcd餐, 兩個餐飲都要芒果汁飲品, 一個南瓜湯, 甜品要了蛋糕, 另外加錢要了一個蒜茸包.呢間店似快餐形式, 客人可以入坐後慢慢選好食物跟住去收銀處俾錢落單, 會有個號碼牌俾你返位等, 侍應會跟據號碼牌把食物送到枱.南瓜汁好快就熱辣辣上枱, 但味道怪怪地, 唔同於自己煲的, 但怪係邊我又講唔出, 但又不至於差, 蒜茸包夠熱夠香, 加幾元抵食, 至於主菜, 不論賣相及味道, 意大利飯明顯比麵類出色, 南瓜汁燒雞意大利飯好好味, 入面還加上我鍾意的粟米粒, 感覺較清新及健康, 但個闊麵唔夠入味, 麵質好粉好厚, 好似係倒的汁落的煮滾的麵上, 完全係汁歸汁麵歸麵.結論: 一百元左右可以食到以上咁多食物, 我好滿意, 有機會一定會再來, 但相信我祇會order飯類.