2021-07-20
今日好想食牛,見到油麻地碧街呢間神石燒牛扒專門店,牛扒係自己燒,一餐同滿足兩個願望,滋味同玩味同時享受😋日本A5佐賀和牛二人前 ($525)超級豐盛,豬牛羊海鮮都有,一次滿足幾個願望😎日本A5佐賀黑毛和牛(100g)- 和牛切片均勻,油花嘅分布都令人眼前一亮嘅正,喺㷫烚烚嘅石板好快就熟,油香味炸配搭黑胡椒同岩鹽,滋味倍增,食到舔舔脷😋美國極黑豚 (200g)- 極黑豚肉味好濃郁,而且件件都好足料重磅,厚身到不得了,而且石板嘅熱煎香咗豚肉嘅表面,juicy嘅肉汁鎖住喺入面,鮮嫩多汁,好味道 😍美洲頂級羊扒 (120g)- 羊扒處理得相當唔錯,新鮮得嚟羊羶味唔重,連平時甚少食羊嘅我都食得津津有味😜美國安格斯牛膈肌 (200g)- 呢個牛膈肌真係好有驚喜,不但只大件肉厚,而且肉質鮮嫩,多汁到不得了,煎完之後表皮焦脆,內裏juicy,口感極級豐富,超級推薦😋北海道珍寶帶子 (2pc)- 帶子真係jumbo size,雪白得嚟大大粒,而且係熱燙嘅石板上煎香,仲有黑胡椒嘅加持下,鮮美嘅帶子更加好味😝日式清酒煮蜆- 蜆肉新鮮大隻,肉質彈牙,清酒充分帶出咗蜆肉嘅鮮味,啖啖都鮮甜美味😄食物新鮮有品質,自
日本A5佐賀黑毛和牛(100g)
美國極黑豚 (200g)
美洲頂級羊扒 (120g)
美國安格斯牛膈肌 (200g)
北海道珍寶帶子 (2pc)
日式清酒煮蜆
食物新鮮有品質,自己燒得好過癮,又可以煮又可以食,好味道超享受❤️