2020-11-08
放假約朋友去下午茶, 朋友介紹朗豪坊隔離康德思酒店5樓嘅 Alibi. 於Openrice見到佢哋有一個「海洋寶盒」下午茶, 賣相唔錯, 所以去試一試。下午茶時間雖然滿座, 不過每張枱都有一定嘅距離, 所以唔會好擠逼, 加上餐廳播着輕快嘅音樂, 可以好好傾吓計。等咗一陣,「海洋寶盒」就送到。鹹甜食物分開擺放, 甜點放在藏寶盒內, 而鹹點放在銀盤上。食物質素其實一般, 不過由於賣相非常吸引, 視覺上嘅感觀為味覺上嘅感覺大大加分。我哋食完寶盒內嘅甜點, 見到有個手柄可以揭起, 以為下層另有驚喜, 結果只是空空如也。如果可以有一啲小禮物, 例如係一張藏寶地圖, 雖然明知係假嘅, 但應該會好開心! 朋友之前打電話訂位, 埋單時先至喺OpenRice見到有折扣, 我哋問吓侍應可唔可以做返折扣俾我哋, 侍應好有禮貌咁為我哋安排。整體用餐嘅享受非常滿意, 值得推薦!
整體用餐嘅享受非常滿意, 值得推薦!