2006-04-30
從來都無留意有呢間店的存在,但同行朋友推薦底下,連甚少食韓國野的我都破例試一試.論環境就有點兒那個,燼光昏暗,但不是刻意營造氣氛的那種暗.另外,加上黃金時段都大有吉位,整體感覺沒精打采的.打開menu,選擇極少,只好試朋友recommend的那個二人套餐.包括餐前小碟,即kimchi,青瓜,豆腐"pop"等,每一碟都各有精彩之處,係套餐中的令人回味的.韓國菜自然有最typical的韓燒.套餐包二項肉類,我地選了牛同雞.肉醃得不錯,很入味,肉質亦嫩.另一主打係石頭飯,鍾意飯焦的人不要錯過,不過食下食下,都無為意飯有咩料,感覺好似只有菜,菇,蛋..服務效率係極高,上菜快,收碟快,飯都未食完己送上飯後橙(?@!)及一人一片香口膠.怪怪的.整體黎講食物係好味,但對韓國菜冷感的我就不打算再幫襯.
整體黎講食物係好味,但對韓國菜冷感的我就不打算再幫襯.