2018-11-27 1206 views
今晚朋友話帶我去魔衣櫥食飯,仲以為係納尼亞傳奇既主題餐廳,原來係衛斯理既魔衣櫥先岩。金巴利道MW Plaza裝飾好新,上到黎門口帶點神祕,好似準備要進入神秘國度咁!打開木門,餐廳有格調,燈光偏暗。眼見所有擺設都有花過心思,打造到好歐美復古收藏空間既感覺。餐牌亦設計成尋寶地圖咁,好配合主題。所以食物為散叫,價錢中等。Drink Menu更有好多選擇,唔想食野既話,等飲下野傾下計都唔錯。______________________________🔸 白酒忌廉汁煮法國藍青口 $138加入蒜蓉、忌廉同白酒一齊煮,味道好夾。第一下試左啖汁,酒味重,忌廉汁不會太厚。藍青口屬迷你SIZE,份量多。肉質食落非常嫩滑好Creamy!無沙~🔸 馬賽漁夫包 $138睇個名都估係海鮮湯,上菜時的確無錯!材料好豐富,有大蝦、花甲、魚柳、青口、蕃茄等。絕對對得住個價錢!因為有唔同海鮮煲成既關係,飲得出啖湯好鮮甜,完全唔會有味精。🔸 西班牙伊比利亞黑毛豬T骨扒 $258用慢煮方法煮成的黑毛豬,直接把水分鎖死在豬扒肉內,夠Juicy。肉質鬆化,肉味濃,連有少少脂肪一齊食更加有咬口。鐘意的話再點少少醬汁,有莓的味道,微

白酒忌廉汁煮法國藍青口

🔸 白酒忌廉汁煮法國藍青口 $138

馬賽漁夫包

🔸 馬賽漁夫包 $138

🔸 西班牙伊比利亞黑毛豬T骨扒 $258
用慢煮方法煮成的黑毛豬,直接把水分鎖死在豬扒肉內,夠Juicy。肉質鬆化,肉味濃,連有少少脂肪一齊食更加有咬口。鐘意的話再點少少醬汁,有莓的味道,微酸但幾match。仲有少少配菜,可以飽下肚。

蟹膏蟹肉幼條麵

🔸 蟹膏蟹肉幼條麵 $168
原先MENU上寫既係闊條麵今日無哂,轉左做幼條麵。選用的麵條屬蛋麵既一種,麵條韌度適中。比闊條麵會更入味一點。蟹膏不會太濃烈,配上拆散了的蟹肉,幾好食。

by VIN
環境分數: 8/10
食物分數: 7.8/10
2018-11-26
$360 (Dinner)
白酒忌廉汁煮法國藍青口
馬賽漁夫包