龍亭

Lung Ting Teppanyaki
2023-03-14 26 views
今日黎到開業冇耐 位於佐敦既日式餐廳-龍亭 佢主打鐵板燒席前料理🎌我地2人分別叫左2份季節廚師發板套餐(7道菜)😋而食鐵板燒點可以唔配枝酒 我地就叫💛美人梅酒 $93呢枝美人梅酒好甜 酒精濃度亦唔會太高 女仔就岩哂🥂季節廚師發板套餐(7道菜) $788前菜💛黑醋汁沙律配龍珠果有羽衣甘藍同埋一啲新鮮嘅蔬菜做配搭 仲有香甜菠蘿同酸酸龍珠果 好開胃 🥗💛溫泉蛋 擺盤精緻 上面仲有魚子醬 令味道更豐富🥚💛鐵板海鮮兩品 我就簡左東星魚柳同扇貝 師傅擺盤整到好精緻好吸引😍而魚柳嘅表皮煎到香脆 入面嘅魚肉就好滑溜 點少少黑炭鹽提味已經好足夠👍🏻扇貝新鮮又大隻 食落鮮甜仲要加咗牛油同埋黑松露 入口更濃更香🐟另一份就揀左南非孔雀鮑魚同越南大虎蝦 鮑魚用咗蒜蓉調味 提升左鮮甜味 爽口彈牙 至於虎蝦大隻唔洗講 最巧妙係烹調手法 用左蝦頭油黎做個醬 超鮮甜 想留返滴汁黎送飯添🦐主菜💛澳洲牛柳粒 煎至五成熟啱啱好~~口感軟稔 肉汁豐富 可夾炸蒜片、手磨wasabi或是竹炭鹽食用🥩食完牛柳粒仲可以切小小蘿白伴碟解膩😉💛鐵板炒飯+麵豉湯炒飯加入蘿蘿蔔粒+蔥花+蛋花等 粒粒分明 味道鹹淡度剛好 🍚 甜品💛紅酒燴雪梨

我地2人分別叫左2份季節廚師發板套餐(7道菜)😋

💛溫泉蛋
擺盤精緻 上面仲有魚子醬 令味道更豐富🥚

💛鐵板海鮮兩品

主菜
💛澳洲牛柳粒 煎至五成熟啱啱好~~
食完牛柳粒仲可以切小小蘿白伴碟解膩😉

💛鐵板炒飯+麵豉湯

甜品
💛紅酒燴雪梨 配上檸檬忌廉 口感豐富 作為最後一道菜完全唔馬亮 另有食用鮮花同食用金箔作裝飾 🍐

2023-03-02
Type of Meal