餐廳古歐陸式裝修. 現場歌手自彈(結他)自唱. 氣氛一流.今餐試咗幾款經典嘅西班牙小食Tapas. 超水準嘅食物質素.前菜有麵包, 薯仔, 同埋橄欖. 個薯仔已經好好食.今日飲白Sangria. 經典味道. 蘋果都夠多. 讚! 不過要避開堆薄荷葉. 😂第一道 Tapas. 西班牙風乾火腿. 甘香. 足夠油脂. 真係好食到嘩一聲. 由於脂肪位多. 可能有少少渣. 我又唔介意喎.烤西班牙八爪魚. 八爪魚好腍. 夾埋個薯仔同醬汁. 出色. 餐廳名菜之一. 又係好食到嘩一聲.蒜蓉欖油海蝦. 海蝦大隻爽口. 入晒蒜蓉辣椒味. 上菜嘅時候啲油仲係跳下跳下. 掂喎!黑毛豬火腿雞肉炸丸. 餡料比例非常好. 唔會太多芝士醬汁. 火腿嘅鹹香比到炸丸足夠嘅味道.蔬菜汁煮鮮大蜆. 大蜆啱啱好熟. 蒜頭夠多. 個湯汁味入唒蜆肉. 好食.傳統西班牙洋蔥薯仔奄列. 將薯仔切咗片再叠番埋一齊. 口感似千層糕. 洋蔥味唔重. 冇雞蛋嘅. 好味!忌廉海鮮湯. 夠熱. 海鮮味都濃. 可惜鹹咗少少.總結一下: 我心中第一位嘅西班牙餐廳. 真心推介. 氣氛一流. 食物出色. 特別係西班牙小食. 有幾款食完真心嘩一聲. 其他地方
餐廳古歐陸式裝修. 現場歌手自彈(結他)自唱. 氣氛一流.

前菜有麵包, 薯仔, 同埋橄欖. 個薯仔已經好好食.

忌廉海鮮湯. 夠熱. 海鮮味都濃. 可惜鹹咗少少.

總結一下: 我心中第一位嘅西班牙餐廳. 真心推介. 氣氛一流. 食物出色. 特別係西班牙小食. 有幾款食完真心嘩一聲. 其他地方真係食唔到. 策略係主打小食. 人多先試西班牙海鮮飯或者乳豬.

咁其他食物又如何呢?

湯, 菜. 可能係口味問題, 唔係太多人叫凍湯. 另外都試過5小時牛肉黑毛豬火腿濃湯. 如果你比較中式老火湯, 呢個湯嘅味道會遜色.

西班牙飯. 多數都係二人份量. OK嘅. 冇小食咁出色.
2055 views

魚, 海鮮, 肉類. 烤乳豬好味.

午市套餐可以平價試到唔同主菜. 包括乳豬, 牛, 羊. 性價比高. 但係論氣氛同埋食物質素, 晚餐完勝!