2019-09-16
唔好睇店面噏耷,呢間餃子🥟真係不得了!食過一次真係會返唔到轉頭。每次都好多人排隊,而且能看到店員在店內親手包製餃子。.一碗平平無奇的餃子麵有咩特別?特別是韭菜餃,咬下去你就知,香味在口中炸裂!🤫✨皮薄餡靚又多汁,餡料有調過味偏鹹,加上清淡湯麵更加岩岩好!.這裡的湯底簡直是神級"魚膠淮山翅骨粟米蘿蔔豬骨湯"聽個名都知係勁野,清甜好飲沒有味精,完全不油膩,飲到豬骨膠原的味道,真係一啖接一啖,每次都能見底。💕.仲要性價比超高,$36 8件、$30 6件,加麵$7,聽落好貴,但餃子大隻到嚇死人,女仔叫6件都難以食曬。另外可叫湯餃或煎餃,兩者各有特色。.不過叫過芝士豬肉餃就覺得一般了,沒有拉絲,芝士像混入了豬肉裡,上海幼麵都一般。.總括而言,叫韭菜餃就一定唔會錯,神級的食物總是隱藏在這些不起眼的小店裡。👍🏻✨