2016-04-24 838 views
Holy Crab?間野個名幾過癮不過簡單在睇個名都知食西餐 =P同埋收費黎講係呢頭都算差唔多同人兩個夜晚去食都係五百左右落樓但間野無凍水飲...得熱滾水...一係就要叫飲品,我地最後係無叫野飲野食就要左凱撒沙律、炸豬肋骨配菠蘿莎莎伴大蘑菇配車打芝士甜品要左個炸一口麵包布甸凱撒沙律($108)沙律本身配左巴馬臣芝士碎同蒜香麵包粒另外可以加錢加燒雞、大蝦、龍蝦我地要左最簡單個種 份量都唔算細,同埋最開心係有甜合桃粒呢個甜合桃粒唔係間間餐廳都會有沙律醬就岩岩好,混完之後就岩岩好蒜香麵包粒入口都仲脆口,唔會"林"左烤豬肋骨配菠蘿莎莎($180/半份) + 伴大蘑菇配車打芝士($68/兩隻)呢到既主菜可以自己伴菜/唔要都得個自由度到幾大,可以自己選咩好似多過一樣都得(問左但無做XD) 而主菜個烤豬肋骨配菠蘿莎莎烤得唔錯火力控得得好好,食個陣D肉好易可以拆出黎把刀其實係變左用黎扶住件豬黎拆肉豬肋骨本身D 肉都幾嫩口,唔會粗身同入晒D牙縫位 =]另外,烤豬肋骨上面有個酸酸地既醬汁個人覺得唔加都得,就咁好食D 伴碟既大蘑菇配車打芝士都唔錯雖然唔係想像中咁大,但都有掌心咁大上面放埋芝士一齊焗意外地切開
Holy Crab?間野個名幾過癮
不過簡單在睇個名都知食西餐 =P
同埋收費黎講係呢頭都算差唔多
同人兩個夜晚去食都係五百左右落樓
但間野無凍水飲...得熱滾水...
一係就要叫飲品,我地最後係無叫野飲
野食就要左凱撒沙律、炸豬肋骨配菠蘿莎莎伴大蘑菇配車打芝士
甜品要左個炸一口麵包布甸
凱撒沙律($108)
沙律本身配左巴馬臣芝士碎同蒜香麵包粒
另外可以加錢加燒雞、大蝦、龍蝦
我地要左最簡單個種
份量都唔算細,同埋最開心係有甜合桃粒
呢個甜合桃粒唔係間間餐廳都會有
沙律醬就岩岩好,混完之後就岩岩好
蒜香麵包粒入口都仲脆口,唔會"林"左
呢到既主菜可以自己伴菜/唔要都得
個自由度到幾大,可以自己選咩
好似多過一樣都得(問左但無做XD)
而主菜個烤豬肋骨配菠蘿莎莎烤得唔錯
火力控得得好好,食個陣D肉好易可以拆出黎
把刀其實係變左用黎扶住件豬黎拆肉
豬肋骨本身D 肉都幾嫩口,唔會粗身同入晒D牙縫位 =]
另外,烤豬肋骨上面有個酸酸地既醬汁
個人覺得唔加都得,就咁好食D
伴碟既大蘑菇配車打芝士都唔錯
雖然唔係想像中咁大,但都有掌心咁大
上面放埋芝士一齊焗
意外地切開左之後個大蘑菇都仲充滿水份
上面芝士就已經溶緊落黎,唔錯
炸一口麵包布甸($98)
雖然呢個無咩特別
但上面D 生果幾好食
成個甜品唔算好甜,係少少淡淡地

Other Info. : 食完先知原來後面個D 波枱可以玩架 佢呢到個張係美式桌球,都見到有人玩緊 下次可以帶FD一齊黎食住飯玩下@@
2016-04-18
$250 (Dinner)
  • 烤豬肋骨配菠蘿莎莎