喺禪八食呢個天婦羅稻庭烏冬定食($138加一),除咗食物穩定好味,環境真係值得一讚!地方唔算大,但裝潢簡約靚仔,燈光柔和,好有日式氛圍,唔會太嘈,啱晒同朋友、客人慢慢傾偈。加埋侍應態度親切有禮,呢個餐廳俾人嘅整體感覺好舒服。食品部分蝦天婦羅:炸得好脆但唔會過重,蝦肉鮮甜,炸漿薄而香口,無論賣相定味道都做得幾出色。⭐食品評分:4.5/5菜天婦羅:用料新鮮,青瓜、茄子啲蔬菜味道突出,炸得恰到好處,保持到清新的口感。⭐食品評分:4/5稻庭烏冬:烏冬彈牙爽滑,湯底夠清淡但唔會寡味,有啲細膩嘅鮮香,幾啱香港人口味。⭐食品評分:4.5/5茶碗蒸:滑嫩得嚟唔水,入口香濃,雞肉同菇類俾咗啲額外驚喜,層次豐富。⭐食品評分:4.5/5其他配菜:沙拉簡單清爽,湯熱辣辣,咖啡雖然係基本款,但熱咖啡喺日式餐廳係bonus。⭐食品評分:4/5環境部分地方整潔寧靜,啱晒用餐期間傾下天或者見下客人,服務員嘅笑容亦令整個用餐體驗更加輕鬆自在。禪八俾我嘅感覺係有種“慢活”嘅感覺,令人食完都覺得舒適。⭐環境評分:5/5總體感受食物有水準,環境優雅舒服,啱晒想輕鬆食餐日式嘢又同人交流嘅時候嚟。價錢唔算平,但考慮到質素同體驗,

食品部分

⭐食品評分:4/5

⭐食品評分:4/5

環境部分

⭐環境評分:5/5

總體感受

食物有水準,環境優雅舒服,啱晒想輕鬆食餐日式嘢又同人交流嘅時候嚟。價錢唔算平,但考慮到質素同體驗,都絕對值得。

⭐總體評分:4.5/5
2024-11-27
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)