2024-09-12
2029 views
體驗坐榻榻米食傳統壽喜燒?!😍 依間曾連續三年入選《米芝蓮指南香港澳門》推介,主打正宗日式壽喜燒 & 紙火鍋嘅日本餐廳,竟然用$488就可以食到9品壽喜燒/紙火鍋套餐,食匀日本直送刺身+ 宮崎和牛 + 鹿兒島黑豚肉‼️ 對肉有要求嘅朋友仔,仲可以選擇A4或A5宮崎和牛添!-松 𝗠𝗔𝗧𝗦𝗨 ($788/位)-< 前菜 >•極上韃靼盒集齊海膽、甜蝦、吞拿魚以及三文魚子嘅韃靼盒,雖然細細一盒,但就鮮味十足🥰*< 刺身 >•刺身三點•北海道海膽 伴大葉天婦羅海膽加碼‼️ 新鮮北海道海膽,可以選擇配大葉天婦羅/紫菜,入口即溶嘅感覺也太正了吧!*< 壽喜燒/火鍋 >•A4/A5宮崎和牛西冷•北海道豚肉眼•野菜盛合傳統日式壽喜燒 ,用上鑄鐵淺鍋,放入野菜盛,再自行加入日本正宗秘製壽喜燒汁!好鐘意可以一次過試匀宮崎和牛 & 北海道豚肉,咁嘅組合唔會過於油膩✨ 和牛肉質細嫩,油脂感豐富,沾上蛋汁超滿足!*< 蒸物 >•茶碗蒸蛋*< 飯/烏冬 >•日本米白飯/稻庭烏冬*< 甘味 >•北海道十勝紅豆雪糕及哈蜜瓜
松 𝗠𝗔𝗧𝗦𝗨 ($788/位)
< 前菜 >
•極上韃靼盒