2017-03-05 424 views
咪話賣花讚花香,講真四小龍真係幾好住,早幾日有老友黎搵我,我就帶佢去中高檔食府,一啲都唔失禮 !今晚食自己簡簡單單去茶記,附近又有唔少選擇,正所謂鹹魚青菜各有喜愛, 屋苑附近食肆多對我們呢一班無飯夫妻或者無飯家庭多幾個選擇總有好處的……因為由細睇賽馬睇到大,所以用呢個一代馬王嘅名字做茶餐廳名即刻倍感親切。 正因如此,每當我一支公諗唔到食咩嘅時候,都會不由自主地黎呢間茶餐廳醫肚!講真個餐牌都係寫食評參考之用,因為今日雖然我點咗個A餐,但茶記阿姐同我講話A餐而家改咗做肉片炒意粉,所以同乾炒牛河完全無關! 我問下阿姐係咪冇哂牛肉,跟住阿姐話總之就而家係肉片意粉叫就快啲,唔叫就你自己慢慢睇, 果然係茶餐廳服務水平,即係冇服務啦!不過幾十蚊一個晚飯又應該對佢又有咩要求呢?!可能附近有幾間茶餐廳嘅關係,所以而家選擇多咗,翠河茶餐廳夜晚冇以前咁多人! 講真其實46蚊一個晚餐,有湯有凍飲再加個炒粉麵飯真係好抵食, 大x樂都未必做到咁嘅價錢啦! 碟意粉嘅分量一啲都唔失禮超大份,其實兩個人食都足夠! 而且意粉好足料, 今日廚師亦都炒得唔錯,不會超多油,意粉亦都夠乾身,色水夠又唔會太咸,所以今日絕對係水準之
可能附近有幾間茶餐廳嘅關係,所以而家選擇多咗,翠河茶餐廳夜晚冇以前咁多人! 講真其實46蚊一個晚餐,有湯有凍飲再加個炒粉麵飯真係好抵食, 大x樂都未必做到咁嘅價錢啦! 碟意粉嘅分量一啲都唔失禮超大份,其實兩個人食都足夠! 而且意粉好足料, 今日廚師亦都炒得唔錯,不會超多油,意粉亦都夠乾身,色水夠又唔會太咸,所以今日絕對係水準之上! 46蚊嘅晚餐超值之選!!!
最後值得一提翠河嘅早餐係至到午間十二點鐘,所以各位遲咗起身又想嘆早餐嘅朋友可以嚟呢度食個晏晏早餐!!!
2017-03-05
$50 (Dinner)
  • 炒粉麵飯