2014-10-23 1306 views
難得有同事過到嚟中環開會,於是我地一行人就落左去新景記度食lunch~ 本來我想食筷子記,但老實講,真係俾佢地啲服務質素同趕客服務嚇到怕~ 於是千里迢迢嚟到呢間~門口都係幾古舊嘅舖頭~裡面真係唔可以講裝潢呢樣野,因為真係同普通大排檔無分別咁滯~ 我地被安排坐左係最前嘅一張圓枱,店員一定好好禮貌,有少少犯賤咁講,平時去到呢啲舖頭,真係會俾啲呀姐鬧,無櫈自己去搵,但係呢度啲呀姐搵埋俾你,仲要唔覺意整到你都講唔好意思,真係有禮貌到我都覺得唔好意思。同事推介呢度呢紫菜,所以二話不說就叫左片頭紫菜河,呢度上菜速度真係快到無倫~ 5分鐘倒就嚟到~ 試左個紫菜,無甩色,同埋唔係變左紫色,咸咸地,真係推介之作! 至於河粉,我覺得太碎。片頭方面,我略嫌太乾,如果唔係我都會俾笑笑,可能我唔係食呢度嘅魚旦,所以總係覺得呢個麵差少少。總結係:係中環食飯50蚊內叫平架啦~
於是千里迢迢嚟到呢間~門口都係幾古舊嘅舖頭~
片頭紫菜河
總結係:係中環食飯50蚊內叫平架啦~
2014-10-22
$48 (Lunch)