2021-06-11
餐廳門面以及裝修都十分普通,但禾稈冚珍珠 ~馳名排骨麵,看似簡單但要整得好一點都不容易。排骨和麵分開上, 即叫即炸炸得金黃的排骨(炸豬扒, 切開約六至七件) 相當鬆軟,肉質是沒有經過鬆肉粉的洗禮, 還保存有肉汁,一點也不覺油膩。上海麵的口感有彈性, 配襯著加有金蒜青蔥的清湯底, 味道更好 ~菜肉雲吞麵一樣好食,非常足料大大隻既雲吞,餡料十足,雲吞皮又薄又滑唔會太厚值得一試!鯪魚肉腐皮卷,呢兩樣野加埋一齊好香好脆口,讚!炸豆腐,炸得一點也不油膩, 而且極度鬆脆,讚!酸梅湯,食咁多野,配返杯酸梅湯飲就岩晒喇,開胃呀嘛!紫菜腐皮卷 : 炸得一點也不油膩, 而且極度鬆脆, 腐皮中夾有一塊紫菜, 好食之味是在乎於豆香及紫菜的惹味除了他們的招牌排骨炒麵外,我亦很喜歡吃他們的湯麵。很少鋪頭有竹笙做配料
鯪魚肉腐皮卷,呢兩樣野加埋一齊好香好脆口,讚!
炸豆腐,炸得一點也不油膩, 而且極度鬆脆,讚!
酸梅湯,食咁多野,配返杯酸梅湯飲就岩晒喇,開胃呀嘛!