2007-08-31
今日去開上環,就去了電視節目介紹的這間餐廳.老實講, 如果唔係電視介紹,真是不會想到歌賦街(頗狹窄的內街)有這樣好的食店,而且,食品水準及服務態度都一流,絕對物超所值.今日早了到,餐廳未開門, 距離開門時間仲有20 多分鐘,由於附近沒行的地方,就問經理(節目介紹的經理)可不可以入內坐住等,經理都比, 態度仲幾nice.仲立即有位侍應幫我斟水比我. 雖然等了很久, 但經理自己忙之餘, 都不時照顧我, 幾次同我講等多陣就得, 自己開心之餘又幾唔好意思….叫了一個lunch set, 好似叫新鮮三文魚蕃茄天使麵.( $58).等了五鐘左右, 最初見到碟頭好細, 點知食落都好飽, 未食早餐ge 我, 食這碟麵都食了幾個字.最上層是一些芝士片, 然後是三文魚…一層一層. 芝士幾香,三文魚很新鮮, 麵很入味, 還有一種特別的豆角, 很清甜, 吃完飽而不膩. 還有甜品, 是提子布甸?藍莓布甸?自己兩樣都無食開, 所以唔知是什麼.只覺得甜得剛剛好, 雖然是附送甜品,但做得很用心.餐飲的奶茶,雖然是凍奶茶,但飲得出很濃,很滑,很香, 好似絲襪奶茶.最後, 真是要讚多次這裏的服務. 雖然這間餐廳的主管及侍
只覺得甜得剛剛好, 雖然是附送甜品,但做得很用心.
最後, 真是要讚多次這裏的服務. 雖然這間餐廳的主管及侍應都是長者, 但是,佢地很有效率.做得亦很用心. 最值得讚就是他們用眼去睇你有什麼需要…見到你食完每一樣野, 就會幫你換, 問你下一樣食什麼, 招呼又很禮貌…所以很值得推介
PS: 其實這間店都幾多人去, 我坐了一個鐘左右,己經將兩層樓的餐廳坐得半滿.