2023-11-04 12 views
呢一日同朋友仔去咗觀塘裕民坊嘅商場行街, 正直係下午茶時間中午又只係食咗少少嘢, 咁啱行到平台又見到一間好有特色嘅西餐廳, 於視乎畀佢嘅特色吸引咗我哋入去幫襯!餐廳特色之處係成間餐廳外圍係用玻璃幕牆所建, 好有空間感同埋光線充足透入室內, 而裏邊又設計成好有懷舊色彩嘅觀塘特色嘅字句, 寫住九龍觀塘同手工意粉!於視乎我哋就嗌咗個波士頓龍蝦手工意粉, 龍蝦新鮮烹調多有多汁意粉彈牙爽口一入口即溶好有口感, 聽到意粉係手工精制, 當然要叫多個卡邦尼意粉試下係咪真係咁好味, 果然又一番新鮮口感味道不錯, 即叫即製熱辣辣急不及待擺落口, 鍾意食海鮮嘅我當然唔會錯過海鮮湯啦, 呢個海鮮湯真係巴閉喇, 有麵包送口, 兼且有大蝦、青口同埋幾隻大蜆啲魚肉仲好似係石斑魚添, 嫩口新鮮美味食落仲好似喺大海中暢泳一樣咁Fresh, 當然要叫一杯新鮮橙汁伴餐啦!整體嚟講真係好好味值得推介.

$260 (Tea)