2015-11-12
相約家人食飯,老公前一日才在openrice搵下有咩好食,因為尖沙咀較為方便各人,所以就search下尖沙咀區,之後就俾老公發現呢間NEW食肆了!估唔到早一日訂位都ok! 揀菜單…3選1,揀咗B餐!其實"源味"同我心目中的私房菜並唔一樣(雖然我都未試過),我總係覺得私房菜係會有D特別菜式,平時無咁易食到,但係佢個菜單就無咩驚喜,同酒樓套餐差唔多!不過…呢度有兩房一廳三張枱,一房一枱客,夠晒私人空間,慢慢食,傾下講下,仲唔係"私房"菜! 雖然菜式無咩驚喜,但食材新鮮足料,味道相當唔錯,姐姐服務又好好,不時加水收碟等,招呼周到,整體都很滿意! 臨走前同主廚陳生傾咗陣偈,睇佢咁後生,估唔到煮嘢食咁有水準! 佢話16歲就開始出嚟做嘢,累積經驗. 陳生鄉下係梅縣,客家人,其實可以考慮在菜單中加番D客家小菜,咁樣應該會更加吸引!
估唔到早一日訂位都ok! 揀菜單…3選1,揀咗B餐!