2018-11-08 103 views
話說上次黎譽發廣場食西餐無意中發現一間食中菜嘅餐廳叫做 “私家廚房”,不過就不是吃私房菜餐廳環境幾舒服,四人卡位仲有窗簾,私隱度頗高,小菜種類非常多,仲有雞煲火鍋等,而且服務態度亦非常好,令人吃得開心😃雖然價錢有點偏貴,但真係一分錢一分貨。。。。。。。。。。。。。。。。漣漪飄香 (每件)▸店員推介我地呢個得獎嘅菜式,單睇個名完全唔知係咩黎,原來係兩片蓮藕中間夾住墨魚滑,裡面仲有流心芝士🤤炸皮好香脆,蓮藕片好爽口,雙重嘅鬆脆口感,配埋個酸酸甜甜嘅蘋果醬汁,很好吃😋。。。。。。。。。。。。。。。。避風塘椒鹽大連鮑魚 (每隻)▸平時食開鮑魚都係清蒸比較多,第一次試椒鹽呢個煮法,估唔到又幾爽喎,仲好香口添,而且鮑魚仲keep到爽滑。。。。。。。。。。。。。。。。香辣奇味雞煲▸一打開蓋已經聞到好香,辣得黎好香好惹味,重點係除左雞之外,仲有雞雜,即係雞腸,雞腎等,仲有年糕添呀😊。。。。。。。。。。。。。。。。最後餐廳還送了冰鎮菠蘿俾我地食完個幾辣嘅雞煲後有又甜又冰凍嘅菠蘿作結真係好完美🍍😋
話說上次黎譽發廣場食西餐
無意中發現一間食中菜嘅餐廳
叫做 “私家廚房”,不過就不是吃私房菜
。。。。。。。。。。。。。。。。
漣漪飄香 (每件)
。。。。。。。。。。。。。。。。
避風塘椒鹽大連鮑魚 (每隻)
香辣奇味雞煲
最後餐廳還送了冰鎮菠蘿俾我地