2022-12-25 118 views
今個聖誕滿佈粉紅山茶花嘅Camellia聯乘法國飾品品牌Les Néréides PARIS推岀聖誕限定嘅下午茶!甜點均加入節日元素,鹹點則相當有創意,竟然有魚子醬芹菜頭奶凍。嘆完下午茶,仲有限定款手鍊俾你戴返屋企 (每份下午茶送岀一條)⏱供應至2023年1月8號「冬日之戀」下午茶 $698/兩位 (會員 $588)♠️ 𝐒𝐚𝐯𝐨𝐮𝐫𝐲 ♠️🌛明太子蝦多士🌛煙肉黑松露蛋撻🌛魚子醬芹菜頭奶凍🌛芝麻吞拿魚蓉配紫菜脆片🌛英式鬆餅配草苺果醬及綠茶白朱古力醬雖然諗唔明點解scone係鹹點,但其口感味道真心唔錯喎!外層鬆脆,內𥚃濕潤唔黏口,富牛油香。原本以為綠茶白朱古力醬會好甜,但點知食落係濃苦type,幾啱口味喎!草苺果醬味道天然,唔會太甜。其餘幾款鹹點都唔錯!蝦多士好脆又唔會太油,蝦味幾岀,唯獨蝦肉偏碎。紫菜脆片好脆好香口,吞拿魚蓉軟滑魚味岀。蛋撻撻底夠脆,中間極流心,比起蛋撻更似帶鹹香嘅忌廉撻。芹菜頭奶凍真係好睇個人口味,質感綿滑,甜甜地帶點芹菜頭嘅清新,我就覺得ok嘅,不過朋友就唔係好接受到♠️ 𝐒𝐰𝐞𝐞𝐭 ♠️🌜栗子拿破崙🌜薑餅人曲奇🌜玫瑰白朱古力慕絲🌜榛子朱古力迷你牛角窩夫甜點相對一般~ 拿破

⏱供應至2023年1月8號

「冬日之戀」下午茶 $698/兩位 (會員 $588)

♠️ 𝐒𝐚𝐯𝐨𝐮𝐫𝐲 ♠️

🌜薑餅人曲奇
🌜玫瑰白朱古力慕絲
🌜榛子朱古力迷你牛角窩夫

甜點相對一般~

拿破崙酥脆,略嫌層次唔夠豐富。

玫瑰慕絲軟滑帶奶香,無想像中咁甜,餅底幾脆。

牛角窩夫偏實偏硬,勝在榛子醬唔會太甜,榛子味幾岀。

其中一款曲奇充滿肉桂香
— — — — — — — — — — — — — ⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⠀⠀⠀
♠️ 𝐃𝐫𝐢𝐧𝐤𝐬 ♠️

免費美式咖啡、檸檬茶、檸檬水、奶茶、紅茶,或半價升級至無酒精飲品

Golden Mango Lassi +$44 |正常好飲

Orange Ginger Fruit Tea +$39|好薑好暖胃
整體黎講,鹹甜點份量同比例唔錯,兩個人食完都唔會好甜膩好飽濟。鹹點同scone幾ok,甜點則中規中矩,私心想要多兩舊scone。Pink pink環境充滿少女心,想打卡 或 Les Néréides PARIS嘅粉絲不妨一試~