2017-11-01 100 views
我哋一去到就叫左個胡椒豬肚湯底,好多湯料係入面,最岩等食材時一路飲湯一路食湯材👍🏼雖然影得唔係好靚,但食材好新鮮,食唔到雪櫃味,仲要係全部都大大份!墨魚滑勁好味,賣相好可愛!超彈牙!啖啖肉!話明係私房菜既打邊爐,自家制既食材係必叫既選擇!四寶丸都無令人失望!本身我哋叫左隻貴肥牛,佢哋話今日唔靚,叫我哋試隻平啲。佢呢個舉動令我好出奇,有錢都唔賺...不過黎到之後,真係無林過份量同質素都咁高!份量多到係食唔曬!仲勁有牛味的🎈仲有啲勁特別既可以一試「紫淮山」,我都係第一次食,味道感覺同平時白色既係差不多,但比較清甜。仲有係依家好難見到既鵝腸!真係可遇不可求🙈好滾動啊!份量一樣咁多!條條都勁粗身,真係停唔到😂佢哋既自家響鈴都不得了,食得出佢真係岩岩炸起,果份滿足感真係勁讚😂❤️不得不講係魚標,雖然出面都平常會有,但呢道洗得好乾淨,我自己洗都可能洗唔到咁乾淨、無血絲...份量又唔少,不怕腥既朋友可能要考慮一下要不要。連個菜都好似岩岩修割出嚟俾你嘅感覺,真真真係超爽甜!我未見過啃大份既蓮藕片,真係估佢唔到最後仲可以叫自家制既龍眼銀菊蜜,真係好完美🎉🎊事實證明,食私房菜、自家菜真係值得的!

墨魚滑勁好味,賣相好可愛!超彈牙!啖啖肉!

連個菜都好似岩岩修割出嚟俾你嘅感覺,真真真係超爽甜!

我未見過啃大份既蓮藕片,真係估佢唔到

最後仲可以叫自家制既龍眼銀菊蜜,真係好完美🎉🎊
事實證明,食私房菜、自家菜真係值得的!