年幾前朋友生日入過元朗食一次倫哥私房菜,朋友們都激讚以致今日仍念念不忘,終於同朋友趁禮拜book左深水埗嘅倫哥私房菜食多一次。最先上盤嘅係前菜沙律菜、紅肉火龍果,小辣木耳開胃兼刺激味蕾,準備大快朵頤哈哈~第一道頭盤有鮑魚、花膠,仲要大大隻一d都唔欺場~隨後主角火辣辣嘅雞煲登場,我地order左唔辣,果然唔會失望,雞煲保持一貫水準,雞肉嫩滑且吸睛,香味撲鼻~雞煲入面仲有加鮮魷同牛柏葉,非常之入味~食完雞煲已經半飽咁滯,然後到邊爐登場,有大蝦,蟹、各式海鮮類,重要嘅係全部都幾新鮮~牛肉脂肪紋路清晰平均,一睇就知正嘢,食落口果然嫩滑,唔錯~打邊爐點可以缺少蝦滑同墨魚滑喔~雖然係食肉獸但都要食返d蔬菜菇類平衡返嘅,蔬菜顏色鮮豔種類齊全~食飽飽後仲要送埋甜品一份,椰汁雪燕清潤怡人,食完雞煲後就啱晒~果然貼心!食到好飽且滿足,值得一試再試嘅私房菜~

第一道頭盤有鮑魚、花膠,仲要大大隻一d都唔欺場~

牛肉脂肪紋路清晰平均,一睇就知正嘢,食落口果然嫩滑,唔錯~

打邊爐點可以缺少蝦滑同墨魚滑喔~